• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Næringsstoffer

Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Jerngryter øker jernopptaket

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 21. januar 2018

Matlaging i støpejern øker jerninnholdet i maten.

Du får ikke jern fra spinat!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, ernæringbiolog, cand. scient
Publisert 03. august 2017

Mange kvinner bør spise jernrik mat for å unngå jernmangel. Men hvor finner vi egentlig jern?

Bytt ut mettet fett med umettet

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. mai 2017

Ny kunnskap om mettet fett styrker kostrådene.

Verdt å vite om arsen i ris og sjømat

Detaljer
Skrevet av: Marianne Molin Førsteamanuensis (PhD) i samfunnsernæring ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Publisert 24. mars 2017

Lurt å begrense barnas inntak av risprodukter.

Sunt med Himalayasalt?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, MSc samfunnsernæring
Publisert 20. mars 2017

Liten forskjell på næringsinnhold, stor forskjell på pris.

Lite laktose i gulost

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 14. mars 2017

De fleste med laktoseintoleranse tåler litt laktose.

Viktig med nok vitamin D ved astma

Detaljer
Skrevet av: Kaare Norum, dr.med ernæringsvitenskap
Publisert 22. september 2016

Kan gi færre og mindre alvorlige astmaanfall. 

Vann- verdens viktigste næring!

Detaljer
Skrevet av: Kaare Norum, dr.med ernæringsvitenskap
Publisert 16. august 2016

Fem grunner til at vann er viktig. 

Hvordan får jeg nok jod?

Detaljer
Skrevet av: Guro Waage, ernæringsrådgiver
Publisert 19. juli 2016

Flere av oss får i seg langt mindre jod enn anbefalt.

Kan Fri for-trenden føre til jodmangel?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. juni 2016

Gode intensjonen kan få alvorlige følger.

Usunt med karbohydrater?

Detaljer
Skrevet av: Mari Borge Eskerud, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 07. juni 2016

Karbohydrater i både sunn og usunn mat. 

Fem gode grunner til å spise mer fiber

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 03. juni 2016

De fleste får i seg for lite fiber fordi vi spiser for lite av de matvarene som inneholder mye fiber.

Sukker og konspirasjonsteorier

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 25. april 2016

Tar ikke helsemyndighetene sukker på alvor?

Den fine saltbalansen

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 01. april 2016

Vi bør spise mindre salt, men ikke for en hver pris.

Om karbohydrater, vekt og blodsukker

Detaljer
Skrevet av: Sunn&Sprek
Publisert 18. januar 2016

Det er ikke bare kaloriene som bestemmer vekten.

Får du i deg nok vitamin D?

Detaljer
Skrevet av: Kaja Helland-Kiegen, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 19. oktober 2015

Vitamin D er viktig for skjelettet og immunforsvaret, men mange av oss får ikke nok.

Øker mettet fett risiko for type 2 diabetes?

Detaljer
Skrevet av: Fedon Lindberg, MD, spesialist i indremedisin
Publisert 27. mai 2015

Viktigere å redusere overflødige raske karbohydrater og alkohol enn mettet fett.

Flere unngår gluten

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 18. mai 2015

Å utelukke gluten kan være en direkte ulempe for andre enn de som absolutt må unngå det.

Fra tang og tare til kjøtt og fiskeproduksjon

Detaljer
Skrevet av: Morten Bull, Næringsmiddelteknolog Alimenta AS
Publisert 07. mai 2015

Alginat er et effektivt fortykningsmiddel som utvinnes bl.a. fra brunalger som vi har flere arter av langs norskekysten.

Er det trygt å ta betakaroten?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 02. april 2015

Ikke bruk bruningspiller om du røyker, har astma eller KOLS.

Folsyre er trygt å bruke

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 08. mars 2015

Ny risikovurdering av kosttilskuddet.

Økt kreftrisiko av for mye protein?

Detaljer
Skrevet av: Bjørn S. Skålhegg, professor i Ernæring, Universitetet i Oslo
Publisert 06. januar 2015

Unødvendig med proteintilskudd etter trening.

Sunt med fiskeprotein

Detaljer
Skrevet av: Oddrun A. Gulbrandsen, forsker ved klinisk institutt UiB
Publisert 14. november 2014

Ulike proteintyper har forskjellig innvirkning på helsen. 

Ikke varm opp spinaten flere ganger!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. august 2014

Øker innholdet av kreftfremkallende stoffer.

Side 2 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Siste fra bramat.no

"Blue zones" - stedene i verden der folk lever lengst og holder seg friskest

Helse

Kongesalat med scampi

Middag

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt