Grillet makrell er skikkelig sommermat! Fisken griller du raskt samtidig som den lune potetsalaten gjør seg ferdig på grillen. Etterpå er det bare å nyte!
Lag gjerne en agurksalat eller annen salat ved siden av i tillegg.
Ingredienser
4 porsjoner
- 700 g filet av makrell
- 2 ss nøytral olje til pensling
Lun potetsalat:
- 500 g kokt potet
- 1 pk reddik
- 3 stk. vårløk
- 2 ss finhakket frisk gressløk
- 50 g smør
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
Slik gjør du det
Har du hel makrell beregn litt ekstra fisk, og skjær ut filetene på makrellen. Skjær 3-4 små snitt ned i skinnet på makrellfiletene.
Del små kokte poteter i to. Kutt reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk. Bland dette sammen med potetene.
Ha potetsalaten på midten av et stort ark aluminiumsfolie. Ha på smør i terninger, salt og pepper. Pakk aluminumsfolien sammen og legg pakkene på grillen i 6-7 minutter. Gjerne på indirekte varme med lukket lokk.
Pensle makrellfiletene med olje og krydre dem med salt og pepper. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned, og la dem grille i 4-5 minutter. Snu fiskefiletene, og grill et par minutter til.
Anrett makrellfileten på et fat, ta foliepakkene av grillen og åpne dem forsiktig (det kan komme varm damp). Dryss gjerne over litt mer finhakket gressløk før servering.