• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Næringsstoffer

Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Vann- verdens viktigste næring!

Detaljer
Skrevet av: Kaare Norum, dr.med ernæringsvitenskap
Publisert 16. august 2016

Fem grunner til at vann er viktig. 

Hvordan får jeg nok jod?

Detaljer
Skrevet av: Guro Waage, ernæringsrådgiver
Publisert 19. juli 2016

Flere av oss får i seg langt mindre jod enn anbefalt.

Kan Fri for-trenden føre til jodmangel?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. juni 2016

Gode intensjonen kan få alvorlige følger.

Usunt med karbohydrater?

Detaljer
Skrevet av: Mari Borge Eskerud, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 07. juni 2016

Karbohydrater i både sunn og usunn mat. 

Fem gode grunner til å spise mer fiber

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 03. juni 2016

De fleste får i seg for lite fiber fordi vi spiser for lite av de matvarene som inneholder mye fiber.

Sukker og konspirasjonsteorier

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 25. april 2016

Tar ikke helsemyndighetene sukker på alvor?

Den fine saltbalansen

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 01. april 2016

Vi bør spise mindre salt, men ikke for en hver pris.

Om karbohydrater, vekt og blodsukker

Detaljer
Skrevet av: Sunn&Sprek
Publisert 18. januar 2016

Det er ikke bare kaloriene som bestemmer vekten.

Får du i deg nok vitamin D?

Detaljer
Skrevet av: Kaja Helland-Kiegen, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 19. oktober 2015

Vitamin D er viktig for skjelettet og immunforsvaret, men mange av oss får ikke nok.

Øker mettet fett risiko for type 2 diabetes?

Detaljer
Skrevet av: Fedon Lindberg, MD, spesialist i indremedisin
Publisert 27. mai 2015

Viktigere å redusere overflødige raske karbohydrater og alkohol enn mettet fett.

Flere unngår gluten

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 18. mai 2015

Å utelukke gluten kan være en direkte ulempe for andre enn de som absolutt må unngå det.

Fra tang og tare til kjøtt og fiskeproduksjon

Detaljer
Skrevet av: Morten Bull, Næringsmiddelteknolog Alimenta AS
Publisert 07. mai 2015

Alginat er et effektivt fortykningsmiddel som utvinnes bl.a. fra brunalger som vi har flere arter av langs norskekysten.

Er det trygt å ta betakaroten?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 02. april 2015

Ikke bruk bruningspiller om du røyker, har astma eller KOLS.

Folsyre er trygt å bruke

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 08. mars 2015

Ny risikovurdering av kosttilskuddet.

Økt kreftrisiko av for mye protein?

Detaljer
Skrevet av: Bjørn S. Skålhegg, professor i Ernæring, Universitetet i Oslo
Publisert 06. januar 2015

Unødvendig med proteintilskudd etter trening.

Sunt med fiskeprotein

Detaljer
Skrevet av: Oddrun A. Gulbrandsen, forsker ved klinisk institutt UiB
Publisert 14. november 2014

Ulike proteintyper har forskjellig innvirkning på helsen. 

Ikke varm opp spinaten flere ganger!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. august 2014

Øker innholdet av kreftfremkallende stoffer.

Glutamat, en smaksforsterker

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 14. juli 2014

Er MSG skadelig for helsa?

Hunder fortrekker fett

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 12. juli 2014

Dersom hunden får velge selv, spiser den minst mulig med karbohydrater.

Tåler ikke gluten?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 23. mai 2014

Mange spiser glutenfritt selv om de ikke har cøliaki.

Økt fettlagring av å spise mye mettet fett

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 07. mai 2014

Enda en grunn til å spise mindre palmeolje?

Drikker du for lite på trening?

Detaljer
Skrevet av: Helene Høimyr, Muskelfysiolog og personlig trener (MSc. muskelfysiologi, BSc. molekylærbiologi)lene
Publisert 05. mai 2014

Derfor gir for lite væske dårligere treningsprestasjoner.

Sammenheng mellom fettinntak brystkreft

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh,Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 14. april 2014

Høyt inntak av fett, mettet fett og animalsk fett assosieres til brystkreft, viser en ny europeisk og en amerikansk studie.

Fett assosiert til økt risiko for brystkreft

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 13. april 2014

Høyt inntak av fett, mettet fett og animalsk fett assosieres til brystkreft, viser en ny europeisk og en amerikansk studie.

Side 3 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/

Siste fra bramat.no

Melk med kefir og bær

Grøt med kefir og bær

Frokost

Betennelsesdempende kosthold

Kosthold

Tren med strikk 10

Utetrening

Visste du at hagearbeid er bra for helsen?

Helse

Er du allergisk?

Helse

Magnesiumglysinat – tilskuddet både menn og kvinner kan ha nytte av

Næringsstoffer

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt