• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Næringsstoffer

Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Helsefarlig med aspartam?

Detaljer
Skrevet av: Vegard Lysne, student i klinisk ernæring UiB
Publisert 28. mars 2014

Ekspertene strides ikke så mye som media vil ha det til.

Slank av glucomannan?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, ernæringsfysiolog
Publisert 26. mars 2014

Fyller opp i magen og gir en følelse av metthet.

No magic bullet!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 16. mars 2014

Hundens kosthold må stå i forhold til aktivitetsnivået.

Mer olivenolje, rapsolje, nøtter, tran og fisk!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. ernæringsbiologi
Publisert 08. mars 2014

I følge de nye kostholdsanbefalingene bør vi spise litt mer fett og litt mindre karbohydrater.

Større muskler av BCAA?

Detaljer
Skrevet av: Vegard Lysne, student i klinisk ernæring UiB
Publisert 20. februar 2014

Forgreinede aminosyrer (BCAA) er et populært kosttilskudd, og anbefales rundt på diverse forum.

Vitamin A: Livsfarlig og livsnødvendig

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 11. desember 2013

Styr unna store doser vitamin A i tablettform!

Sukker gjør ikke barn hyperaktive

Detaljer
Skrevet av: Gunnar Tjomlid
Publisert 04. desember 2013

Hvorfor tror vi at barn blir hyperaktive av sukker?

Får du i deg nok vitamin D?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 19. oktober 2013

Økt anbefalt inntak gjør det ekstra utfordrende å få dekket behovet. Sjekk om du får i deg nok!

Nye nordiske næringsstoffanbefalinger

Detaljer
Skrevet av: helsedirektoratet.no
Publisert 04. oktober 2013

3. oktober ble nye nordiske næringsstoffanbefalinger (NNR) lagt frem på et seminar i regi av Nordisk ministerråd.

Kreft av pommes frites?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. august 2013

Fortsatt for mye akrylamid i potetprodukter.

Ikke glem de hvite grønnsakene!

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, ernæringsfysiolog
Publisert 30. juli 2013

Mange antioksidanter er fargeløse.

Mindre omega-3 i dagens laks

Detaljer
Skrevet av: Forskningsdirektør Ingvild Eide Graff og Forskningsdirektør Bente E Torstensen Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)
Publisert 28. juli 2013

Fortsatt sunt å spise laks selv om omega-3 innholdet er lavere enn før.

Frukt og grønt er fortsatt sunt!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. juni 2013

Stemmer ikke at næringsfattig jord gir frukt og grønt med lite næringsstoffer.

Fiber forebygger brystkreft

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 16. juni 2013

Fiber fra grønnsaker er forbundet med 10 % lavere risiko for brystkreft.

5 myter om aspartam

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 21. mai 2013

Udokumentert skremselspropaganda om aspartam.

Ikke usunt med harske fiskeoljer?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. april 2013

Ny studie tyder på at harsk fiskeolje er like bra som fersk.

Antioksidanter- hjertets støttespiller!

Detaljer
Skrevet av: Line Merete Holen og Oumy Erica Wie Dia, studenter i samfunnsernæring
Publisert 07. mars 2013

Beskytter mot stress på kroppen.

Kan kylling bli fremtidens kilde til omega-3?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 06. mars 2013

Kylling matet med raps, får høyere innhold av omega-3 i kjøttet. 

Kylling i stedet for fisk?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 01. mars 2013

Kan kylling bli fremtidens kilde til omega-3?

Ikke alt søtt er usunt

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 08. februar 2013

Forskjell på naturlig og tilsatt sukker.

På tide å hive ut transfettet?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 07. februar 2013

Et forbud mot transfett kan gi mange en bedre helse.

Beregning av kaloriinntak

Detaljer
Skrevet av: Iben Krogsæter, trening.no
Publisert 12. november 2012

Hvor mye energi er det i maten du spiser? 

Fetere av plantefett

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 04. november 2012

For mye omega-6 i kosten kan gjøre at vi spiser mer og legger på oss mer.

Er umettet fett farlig?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Bsc. ernæring
Publisert 01. oktober 2012

Fremdeles hold i de offisielle kostholdsrådene.

Side 4 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/

Siste fra bramat.no

Melk med kefir og bær

Grøt med kefir og bær

Frokost

Betennelsesdempende kosthold

Kosthold

Tren med strikk 10

Utetrening

Visste du at hagearbeid er bra for helsen?

Helse

Er du allergisk?

Helse

Magnesiumglysinat – tilskuddet både menn og kvinner kan ha nytte av

Næringsstoffer

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt