En eksotisk vri på laksemiddagen.
Begynn med salsaen: Kutt grønnsakene i små biter. Hakk chili, og bland sammen med grønnsakene. Press over saften av en lime. La gjerne salsaen stå og godgjøre seg i 1/2 time før servering.
Et enkelt og velsmakende kjøttmåltid som passer like godt til hverdags som til helgekos.
Start med båtpotetene. Kutt poteter i skiver, og ha i en langpanne med godt med olje og litt salt og pepper. La de steke i minst 30 minutter på ca. 200 grader. Gjør klar bønnene slik at de bare kan has i kokende vann rett før schnitzlene er ferdig.
En frisk og deilig frokost der du kan bruke den frukten du liker aller best.
Her har vi brukt appelsin og mango, men prøv gjerne rød grapefrukt, kiwi eller andre frukter også.
Skal du unne deg en skikkelig sunn fristelse så er en saftig og mør biff av norsk storfe en god idè.
Sprø chips av søtpotet og tynnstrimlet squash er sunt tilbehør som smaker.
Kyllingwok med ekstra snert av chili og ingefær.
Skjær kyllingen i strimler. Skrell ingefær roten og finhakk.
Finhakk hvitløk og bland hvitløk og ingefær med olivenolje, sambal olek, pepper og soyasaus.
Kjapp mat som passer godt etter en treningsøkt.
Pisk egg og vann i en bolle. Ha flytende margarin i en stekepanne, og ha eggblandingen nedi.
Surkål eller rødkål er et naturlig følge til julens mange middager.
Snitt kålen fint. Skjær epler i båter. Legg rødkål og epler lagvis med krydder i en kjele. Tilsett kraften (evt. vann) og eddik.
Med bacalao tenker vi gjerne på den tradisjonelle gryten med klippfisk, tomater, poteter og løk.
Bacalao er spansk og betyr egentlig torsk og her har vi brukt fersk torsk sammen med bacalaoingrediensene.
Havregryn og ekstra mye egg gjør disse vaflene både sunnere og mer mettende.
Bruk gjerne bare grovt mel, for eksempel fullkorn hvete eller fibramel, eller bruk halvparten siktet hvetemel og halvparten sammalt hvete fin. Begge deler er godt, men med litt siktet hvetemel i oppskriften blir bollene litt lysere.
Denne superenkle vegetarretten får en spennende vri med koriander, mango, chili og lime.
Kok quinoa etter anvisning på pakken, og la den avkjøle. Skjær agurk, mango og avokado i biter. Grovhakk valnøtter, og skjær chili i små biter eller tynne ringer. Bland avokado, agurk, mango og vårløk med quinoa og valnøtter. Ha over litt olivenolje. Hakk opp fersk koriander og ha i salaten. Smak til med frisk limesaft
Sunn, grønn og mettende.
Grønnkål er superkålen som ikke bare passer til middag men som også kan brukes i smoothies. Les gjerne mer om grønnkål her.
En sunn og mettende salat som passer bra til lunsj eller som en kjapp liten middag.
Denne salaten passer godt som tilbehør til annen mat også.
En spennende saus og smakfull brokkolisalat gjør denne retten til en garantert suksess!
Server gjerne kokte minigulrøtter ved siden av i tillegg!
Supergodt, og full av proteiner!
Hummus er en type kikertpuré som brukes mye i arabiske land, enten som dip eller som tilbehør. Når den brukes som dip, er det vanlig å kutte opp paprika og pitabrød som dyppes nedi hummusen.
Ikke la det gå for lang tid mellom hvert måltid.
Det er mye som skal gjøres før jul, og dette kan fort gå utover de faste måltidene. Kanskje drar du rett fra jobb for å ordne noen julegaver, og kommer ikke hjem før langt på kveld. Da kan det være lurt å få i deg et måltid mellom lunsj og middag.
Limemarinert ananas.
Søt og deilig dessert som også passer godt som kveldskos hvis du har lyst på noe ekstra godt.
En smakfull og mettende frokost som gir en følelse av sommer.
Egg metter godt fordi det er rikt på protein. En skive med grovt brød og egg smaker ikke bare godt, men er en fin fargeklatt på morgen. En kiwi ved siden av gjør at du får i deg ekstra mye av jernet fra brød fordi kiwi er rik på vitamin c som fremmer jernopptaket.
Disse ispinnene smaker litt som en blanding av jordbærsmoothie og frisk jordbærmilkshake.
Fordi de inneholder cottage cheese er de fulle av protein, og passer derfor også godt etter trening.
Denne retten må du bare prøve!
Ikke bare er den sunn og smaker himmelsk, den ser fantastisk ut også! Bringebærdressingen kan du bruke til massevis av andre salater også.
Lapskaus er en klassiker som alltid slår an.
Poteter, gulrøtter og løk er et "must" i lapskaus, men du kan variere med sellerirot og purre i tillegg.
En sunn og smakfull suppe med smak av ingefær, chili, koriander og kokosmelk.
Denne suppen er lett å lage, og gir deg et skikkelig påfyll av grønnsaker og sunne plantestoffer.
Kjært barn har mange navn – eggepanne, bondeomelett, frittata eller tortilla – hovedingrediensen er iallfall egg!
Hva du blander inn er helt opp til deg, det aller meste smaker godt i en varm eggepanne!
Pai kan være en riktig kaloribombe med kremfløte og store mengder fet ost.
Her er en pai med mager paibunn. Fyllet er laget av mager skinke og lettmelk. Den gode smaken gjør at det er enkelt å velge lett.