• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Næringsstoffer

Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Dette bør du vite om vitamin K

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. oktober 2020

Vitaminet som er viktigere enn vi har trodd.

Pass deg for palmeolje!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. september 2020

Glem transfett, palmeolje er et større problem.

Mange får i seg for lite jod!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 14. september 2020

Jodmangel hos gravide kan skade fosteret.

Velg riktig fett

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. juni 2020

Umettet fett er fremdeles det sunneste.

En teskje salt om dagen er mer enn nok!

Detaljer
Skrevet av: Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius i samarbeid med Helsedirektoratet
Publisert 26. juli 2019

Vi spiser dobbelt så mye salt som det vi burde.

Biotin og pantotensyre

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 03. mars 2019

Livsviktige vitaminer, men kun staffasje i kosttilskudd.

Derfor er jod viktig for deg som vil bli gravid!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 10. februar 2019

Lavt jodinntak før graviditet kan gi barnet dårligere ferdigheter på skolen.

Tåler ikke gluten, men hva med hvetestivelse?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 06. februar 2019

Noen få kan reagere på hvetestivelse selv om den er glutenfri.

Tåler du ikke gluten?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 30. januar 2019

Mange typer glutenintoleranse.

Flere matvarer bør berikes

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 04. november 2018

Økt berikning skal sikre vitamin D-inntaket i befolkningen.

Hvilken melk bør du drikke?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 21. oktober 2018

Synker næringsinnholdet i melken når fettinnholdet reduseres?

Dette bør du vite om omega-3

Detaljer
Skrevet av: NIFES
Publisert 18. juli 2018

Det finnes to hovedtyper av omega-3 fettsyrer i kosten.

Trenger du krom?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 10. juni 2018

Ja, du trenger trolig krom – men kosttilskudd er unødvendig for de fleste.

Jerngryter øker jernopptaket

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 21. januar 2018

Matlaging i støpejern øker jerninnholdet i maten.

Du får ikke jern fra spinat!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, ernæringbiolog, cand. scient
Publisert 03. august 2017

Mange kvinner bør spise jernrik mat for å unngå jernmangel. Men hvor finner vi egentlig jern?

Bytt ut mettet fett med umettet

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. mai 2017

Ny kunnskap om mettet fett styrker kostrådene.

Verdt å vite om arsen i ris og sjømat

Detaljer
Skrevet av: Marianne Molin Førsteamanuensis (PhD) i samfunnsernæring ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
Publisert 24. mars 2017

Lurt å begrense barnas inntak av risprodukter.

Sunt med Himalayasalt?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, MSc samfunnsernæring
Publisert 20. mars 2017

Liten forskjell på næringsinnhold, stor forskjell på pris.

Lite laktose i gulost

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 14. mars 2017

De fleste med laktoseintoleranse tåler litt laktose.

Viktig med nok vitamin D ved astma

Detaljer
Skrevet av: Kaare Norum, dr.med ernæringsvitenskap
Publisert 22. september 2016

Kan gi færre og mindre alvorlige astmaanfall. 

Vann- verdens viktigste næring!

Detaljer
Skrevet av: Kaare Norum, dr.med ernæringsvitenskap
Publisert 16. august 2016

Fem grunner til at vann er viktig. 

Hvordan får jeg nok jod?

Detaljer
Skrevet av: Guro Waage, ernæringsrådgiver
Publisert 19. juli 2016

Flere av oss får i seg langt mindre jod enn anbefalt.

Kan Fri for-trenden føre til jodmangel?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. juni 2016

Gode intensjonen kan få alvorlige følger.

Usunt med karbohydrater?

Detaljer
Skrevet av: Mari Borge Eskerud, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 07. juni 2016

Karbohydrater i både sunn og usunn mat. 

Side 2 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Siste fra bramat.no

Kongesalat med scampi

Middag

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt