• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Matvarer

Matvarer

Kost hold Matvarer, unsplash.com Wesual Click

Kan du spise for mye rabarbra?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 12. juni 2017

Vi har rabarbradilla, men er det farlig å spise for mye?

Norsk honning har god kvalitet

Detaljer
Skrevet av: Ernæringsbiolog (Cand.scient) og birøkter Lise von Krogh
Publisert 19. mai 2017

Men vet du hva honning er?

Er det mest protein i plommen eller i hviten?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 06. april 2017

Egg er næringsrikt, men det er stor forskjell mellom plomme og hvite.

Visste du dette om poteten?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 13. januar 2017

Poteten er viktigere enn du tror, men bare om du tilbereder den riktig.

Mat med helsepåstander er ikke alltid sunnere

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 10. januar 2017

Minimale forskjeller på næringsinnhold.

Lutefiskens hemmelighet

Detaljer
Skrevet av: Seniorforsker Bjørn Tore Lunestad, NIFES
Publisert 16. desember 2016

Lutefisk har en så høy pH at de aller fleste bakterier dør. Likevel overlever noen.

Mer kjøtt og ost, men mindre sukker

Detaljer
Skrevet av: pressemelding fra Helsedirektoratet
Publisert 02. desember 2016

Det er fortsatt store ernæringsmessige utfordringer i kosten vår og helsegevinster å hente, viser rapporten Utviklingen i norsk kosthold 2106.

Feit av frukt?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, MSc samfunnsernæring
Publisert 22. november 2016

Spis mye frukt og grønt hvis du vil ned i vekt.

Feit fisk er mer enn laks

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 18. november 2016

Det er flere fete fiskeslag du kan spise! Her får du oversikten.

Ikke kast gresskarkjøttet!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 27. oktober 2016

Gresskar er mer enn halloweenpynt, den er en deilig kalorifattig antioksidantkilde.

Dette bør du vite om pasteurisering av melk

Detaljer
Skrevet av: Ellen Kathrine Ulleberg, PhD i matvitenskap,
Publisert 24. oktober 2016

Påvirker ikke næringsinnholdet i melk negativt. 

Derfor bør du spise tørrfisk

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 24. september 2016

Proteinrik og full av næringstoffer.

Taco er noe av det sunneste du kan spise

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. september 2016

Med små grep kan et tacomåltid dekke hele dagsbehovet for protein og fiber.

Sunt med rødvin?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, MSc samfunnsernæring
Publisert 07. september 2016

Inneholder antioksidanter, men ikke nok. 

Slik lager du saft og syltetøy

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 02. september 2016

Morsomt, smart, godt og trendy.

Hvilken grønnsak velger du i dag?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 10. august 2016

Tenk på grønnsakene som hovedingrediens, ikke tilbehør.

Geitemelk ved melkeallergi?

Detaljer
Skrevet av: Ellen Kathrine Ulleberg,Matvitenskapelig rådgiver, PhD
Publisert 08. august 2016

Annen type fett i geitemelk. 

Derfor bør du spise løkgress

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.) i samarbeid med Vang Gård.
Publisert 17. juli 2016

Du kan spise hele løken, også løkgresset. Da reduserer du både matsvinn og øker næringsinntaket.

Sunt med alger, men ikke for mye!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 11. juli 2016

Tang og tare må brukes med forsiktighet og ikke spises i store mengder, advarer Mattilsynet.

Rød kål

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 09. juli 2016

Flere grunner til å spise rød kål.

Fett til steking

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. juni 2016

Mange av oss steker i olje, men hvor sunt er det egentlig?

Det er nå du skal spise asparges

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 24. mai 2016

Sesongen for norsk asparges er over allerede ved St.Hans.

Sunnere med økologisk melk?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 09. mai 2016

Liten forskjell på innhold av omega-3

Hvorfor klarer vi ikke å stoppe å spise?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 17. april 2016

Salt, sukker og fett får oss til å spise mer enn hva vi trenger. Dette kjennertegner ultrabearbeidet mat.

Side 4 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Siste fra bramat.no

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Dårlig mage av antibiotika

Helse

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt