• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Næringsstoffer

Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Forholdet mellom omega-3 og omega-6

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 02. juli 2024

At vi bør få i oss nok av de viktige omega-3 fettsyrene, er et velkjent råd for mange. Men noen mener at forholdet mellom omega-6- og omega-3-innholdet i kosten er like viktig – om ikke viktigere – enn mengden omega-3 alene, og at folk flest spiser for mye omega-6.

Er akrylamid farlig?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 19. mai 2024

Noen matvarer inneholder fremdeles for mye akrylamid.

Er alle E-stoffer farlige?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 16. januar 2024

Er mat uten tilsetningsstoffer sunnere og mer naturlig enn annen mat?

Søtstoff kan øke risikoen for hjerteinfarkt og slag

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 03. mars 2023

Populær sukkererstatning kan være skadelig i store mengder.

Derfor bør du spise mindre salt

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 16. september 2021

Vi spiser dobbelt så mye salt som vi burde.

Derfor skal ikke barn spise for mye leverpostei

Detaljer
Skrevet av: Merete Cecilie Theodorsen, student klinisk ernæring ved UiT
Publisert 16. juli 2021

For høyt inntak av vitamin A blant småbarn.

Disse påleggene bør du velge

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. juli 2021

Dropp søtpålegg og pålegg tilsatt karragenan, velg heller andre pålegg.

Maten som holder deg ung og frisk

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 01. juni 2021

Bremser kroppens aldring.

Jernfattig? Ikke spis spinat!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 25. mai 2021

Mange kvinner bør spise jernrik mat for å unngå jernmangel. Men hvor finner vi egentlig jern?

Kjør på med fiber!

Detaljer
Skrevet av: BraMat.no
Publisert 20. mai 2021

Spiser du nok fiber? I tilfelle er du nokså alene.

Havrefiber senker kolesterolet

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 25. mars 2021

Havregrøten kan bidra til et normalt kolesterol.

Vitamin D mot forkjølelse?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 26. januar 2021

Får du ikke i deg nok vitamin D, kan du bli lettere syk.

Fakta om protein

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 28. desember 2020

Hvor mye protein trenger vi egentlig?

Dette bør du vite om vitamin K

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. oktober 2020

Vitaminet som er viktigere enn vi har trodd.

Pass deg for palmeolje!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. september 2020

Glem transfett, palmeolje er et større problem.

Mange får i seg for lite jod!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 14. september 2020

Jodmangel hos gravide kan skade fosteret.

Velg riktig fett

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. juni 2020

Umettet fett er fremdeles det sunneste.

En teskje salt om dagen er mer enn nok!

Detaljer
Skrevet av: Klinisk ernæringsfysiolog Cathrine Borchsenius i samarbeid med Helsedirektoratet
Publisert 26. juli 2019

Vi spiser dobbelt så mye salt som det vi burde.

Biotin og pantotensyre

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 03. mars 2019

Livsviktige vitaminer, men kun staffasje i kosttilskudd.

Derfor er jod viktig for deg som vil bli gravid!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 10. februar 2019

Lavt jodinntak før graviditet kan gi barnet dårligere ferdigheter på skolen.

Tåler ikke gluten, men hva med hvetestivelse?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 06. februar 2019

Noen få kan reagere på hvetestivelse selv om den er glutenfri.

Tåler du ikke gluten?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 30. januar 2019

Mange typer glutenintoleranse.

Flere matvarer bør berikes

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 04. november 2018

Økt berikning skal sikre vitamin D-inntaket i befolkningen.

Hvilken melk bør du drikke?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 21. oktober 2018

Synker næringsinnholdet i melken når fettinnholdet reduseres?

Side 1 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Siste fra bramat.no

Kongesalat med scampi

Middag

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt