At vi bør få i oss nok av de viktige omega-3 fettsyrene, er et velkjent råd for mange. Men noen mener at forholdet mellom omega-6- og omega-3-innholdet i kosten er like viktig – om ikke viktigere – enn mengden omega-3 alene, og at folk flest spiser for mye omega-6.
Noen matvarer inneholder fremdeles for mye akrylamid.
Er mat uten tilsetningsstoffer sunnere og mer naturlig enn annen mat?
Populær sukkererstatning kan være skadelig i store mengder.
Vi spiser dobbelt så mye salt som vi burde.
For høyt inntak av vitamin A blant småbarn.
Dropp søtpålegg og pålegg tilsatt karragenan, velg heller andre pålegg.
Bremser kroppens aldring.
Mange kvinner bør spise jernrik mat for å unngå jernmangel. Men hvor finner vi egentlig jern?
Havregrøten kan bidra til et normalt kolesterol.
Får du ikke i deg nok vitamin D, kan du bli lettere syk.
Hvor mye protein trenger vi egentlig?
Vitaminet som er viktigere enn vi har trodd.
Glem transfett, palmeolje er et større problem.
Jodmangel hos gravide kan skade fosteret.
Umettet fett er fremdeles det sunneste.
Vi spiser dobbelt så mye salt som det vi burde.
Livsviktige vitaminer, men kun staffasje i kosttilskudd.
Lavt jodinntak før graviditet kan gi barnet dårligere ferdigheter på skolen.
Noen få kan reagere på hvetestivelse selv om den er glutenfri.
Mange typer glutenintoleranse.
Økt berikning skal sikre vitamin D-inntaket i befolkningen.