Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Denne suppen må du prøve!

Det er noe litt romantisk og «tilbake til naturen aktig» ved å plukke brennesle og lage suppe av det.

Brenneslesuppe smaker litt som spinatsuppe, og er sunt som bare det. I brennesle er det både vitamin A og vitamin C, i tillegg til at det er mer jern enn det du får fra spinat.

Ta på deg gummistøvler og gjerne gummihansker også. Plukk brennesle, feks i en stor bærepose, og ta bladene av stilken når du kommer hjem. Et gammelt kjerringråd hvis du brenner deg på brennesle, er å knuse et par blader i hånden, og gni saften der du har brent deg. Brennesle inneholder nemlig sin egen motgift.

Som du ser inneholder denne suppen lite kalorier, så det kan være lurt å spise litt grovt brød til.

Næringsberegning *
Kcal 260
Fett 21 g
herav mettet fett 8 g
Karbohydrater 5,8  g
herav sukkerarter 4 g
Fiber 1,5 g
Protein 11 g
Salt 2,2 g
* utregnet for en porsjon

Fremgangsmåte

Rens bladene fra stilkene, og ha alle bladene i en stor gryte med vann og litt salt. Kok opp, og la bladene koke i ca. 10 minutter. Hell av vannet, og skyll med kaldt vann. Ha brenneslen i en bolle og bland med 1 dl buljong. Miks dette til en puré med stavmikser eller kjøkkenmaskin.

Finhakk hvitløk og sjalottløk. Ha olje i en gryte, og fres løk og hvitløk til løken er blannk. Ha nedi resten av hønsebuljongen. Hakk chili i små biter, og ha nedi gryten. La det hele koke noen minutter, og ha så nedi nestlepureén. La suppen koke minst 10 minutter, men gjerne lengre, og ha til slutt nedi fløte.

Kan gjerne serveres med et halvt egg i hver suppeskål.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 l brennesleblader (ikke presset hardt sammen)
  • 1,5 dl hønsebuljong
  • 7-10 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk
  • En god klunk rapsolje
  • 1/2 chili
  • 1-2 dl matløte
  • Annet krydder etter smak

Logg inn

DIN UKE

Oppskrifter