• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Søk
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Næringsstoffer

Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Sukker gjør ikke barn hyperaktive

Detaljer
Skrevet av: Gunnar Tjomlid
Publisert 04. desember 2013

Hvorfor tror vi at barn blir hyperaktive av sukker?

Får du i deg nok vitamin D?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 19. oktober 2013

Økt anbefalt inntak gjør det ekstra utfordrende å få dekket behovet. Sjekk om du får i deg nok!

Nye nordiske næringsstoffanbefalinger

Detaljer
Skrevet av: helsedirektoratet.no
Publisert 04. oktober 2013

3. oktober ble nye nordiske næringsstoffanbefalinger (NNR) lagt frem på et seminar i regi av Nordisk ministerråd.

Kreft av pommes frites?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. august 2013

Fortsatt for mye akrylamid i potetprodukter.

Ikke glem de hvite grønnsakene!

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, ernæringsfysiolog
Publisert 30. juli 2013

Mange antioksidanter er fargeløse.

Mindre omega-3 i dagens laks

Detaljer
Skrevet av: Forskningsdirektør Ingvild Eide Graff og Forskningsdirektør Bente E Torstensen Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)
Publisert 28. juli 2013

Fortsatt sunt å spise laks selv om omega-3 innholdet er lavere enn før.

Frukt og grønt er fortsatt sunt!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. juni 2013

Stemmer ikke at næringsfattig jord gir frukt og grønt med lite næringsstoffer.

Fiber forebygger brystkreft

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 16. juni 2013

Fiber fra grønnsaker er forbundet med 10 % lavere risiko for brystkreft.

5 myter om aspartam

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 21. mai 2013

Udokumentert skremselspropaganda om aspartam.

Ikke usunt med harske fiskeoljer?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. april 2013

Ny studie tyder på at harsk fiskeolje er like bra som fersk.

Antioksidanter- hjertets støttespiller!

Detaljer
Skrevet av: Line Merete Holen og Oumy Erica Wie Dia, studenter i samfunnsernæring
Publisert 07. mars 2013

Beskytter mot stress på kroppen.

Kan kylling bli fremtidens kilde til omega-3?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 06. mars 2013

Kylling matet med raps, får høyere innhold av omega-3 i kjøttet. 

Kylling i stedet for fisk?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 01. mars 2013

Kan kylling bli fremtidens kilde til omega-3?

Ikke alt søtt er usunt

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 08. februar 2013

Forskjell på naturlig og tilsatt sukker.

På tide å hive ut transfettet?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 07. februar 2013

Et forbud mot transfett kan gi mange en bedre helse.

Beregning av kaloriinntak

Detaljer
Skrevet av: Iben Krogsæter, trening.no
Publisert 12. november 2012

Hvor mye energi er det i maten du spiser? 

Fetere av plantefett

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 04. november 2012

For mye omega-6 i kosten kan gjøre at vi spiser mer og legger på oss mer.

Er umettet fett farlig?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Bsc. ernæring
Publisert 01. oktober 2012

Fremdeles hold i de offisielle kostholdsrådene.

Maten som roer ned genene

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 27. september 2012

Kan det ideelle kostholdet inneholde like mye karbohydrater, fett og proteiner. Forskning tyder på det!

Kronikk: Halvhjertet om omega-3

Detaljer
Skrevet av: forskningssjef Ingvild Eide Graff og forskningsdirektør Livar Frøyland ved Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES).
Publisert 26. september 2012

En helt ny oversiktsartikkel hevder at omega-3 tilskudd ikke virker på hjertepasienter. Dette er bare halve sannheten.

Hvor mye vann trenger vi?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, mastergradstudent ernæring
Publisert 24. september 2012

Lite hold i påstanden om at vi bør drikke minst åtte glass vann om dagen.

Feitere av fruktose?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, Bsc. ernæring
Publisert 21. september 2012

Forskjell på frukt og brus.

Sukrin, for godt til å være sant?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog (Msc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. september 2012

Et naturlig alternativ til kunstig sukker.

Hvor sunt er egentlig antioksidanter?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 16. september 2012

Forskerne vet foreløpig ikke nok.

Side 4 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/

Siste fra bramat.no

Trenger du tilskudd av vitamin K2?

Kosthold
Kjøleskapsgrøt med vanilje og chia

Kjøleskapsgrøt med vanilje og chia

Frokost

Visste du dette om kaffe?

Matvarer

Q10 – antioksidanten som kan gi mer energi og bremse aldring

Kosthold

Yoga med strekk og ro

Webtrening yoga og pilates

Grillet makrell med lun potetsalat

Middag

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Søk

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern og Informasjonskapsler
  • Kontakt