• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Matvarer

Matvarer

Kost hold Matvarer, unsplash.com Wesual Click

Dette visste du ikke om kaffe!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 20. oktober 2021

3-6 kopper kaffe om dagen, kan være bra for helsa.

Visste du at disse bærene er spiselige?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 01. september 2021

Sunnere enn blåbær, og mye enklere å plukke.

Flere grunner til å dyrke mer belgvekster

Detaljer
Skrevet av: Åsa Frostegård, professor NMBU
Publisert 26. august 2021

Næringsrik mat som også kan bidra til mindre klimagasser.

Derfor bør menn spise tomater

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 03. august 2021

Tomater reduserer risikoen for prostatakreft.

Sunnere med upasteurisert melk?

Detaljer
Skrevet av: Ellen Kathrine Ulleberg, FORSKNINGSFORMIDLER PhD MATVITENSKAP
Publisert 24. juli 2021

Feilaktig påstand om pasteurisering kan gi alvorlige konsekvenser.

Spis poteter selv om du vil ned i vekt

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 15. juli 2021

Kalde poteter gir lavere blodsukker enn varme.

Derfor bør du spise nøtter

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 28. juni 2021

Nøtter er en undervurdert matvare som mange styrer unna i frykt for å legge på seg.

Slik gjør du pizzaen sunnere

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 27. juni 2021

Gjør du de riktige valgene kan du spise pizza til middag med mindre dårlig samvittighet.

Kreftfremkallende stoff i potetchips

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 15. april 2021

Fremdeles for mye akrylamid i noen typer chips.

Derfor bør du spise bønner, linser og erter

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 10. april 2021

Supermaten du bør spise mer av!

Hørt om inulin?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 16. januar 2021

Brukes istedenfor fett og sukker.

Derfor bør du spise surdeigsbrød

Detaljer
Skrevet av: Marit Kolby Zinöcker, ernæringsbiolog, matviter og høyskolelektor på Bjørknes Høyskole.
Publisert 29. november 2020

Lettere fordøyelig, bedre opptak av næringsstoffer.

Kan tran forebygge korona?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. november 2020

Forskere ser tegn til at tran kan redusere risikoen for koronasmitte.

Lag ditt eget knekkebrød

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 11. januar 2020

Sunt, godt og billig!

Lag julemarsipanen selv!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 10. desember 2019

Kos deg med god samvittighet!

Sellerijuice – den nye mirakeldrikken?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 14. november 2019

Folk kjøper stangselleri som aldri før, men hvor sunt er egentlig sellerijuice?

Hva er egentlig temphe?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 11. september 2019

Fermentert soya, rik på protein.

Derfor bør du spise norske grønnsaker!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 28. august 2019

Flere grunner til at du bør spise grønnsaker dyrket i Norge.

Salt mat gjør deg sulten, ikke tørst

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 18. juli 2019

Forskere slår hull på myte og avslører en supersmart funksjon i kroppen som forhindrer uttørring ved høyt saltinntak.

Den utrolige søtviefamilien

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. juni 2019

Matvaregruppen vi knapt klarer oss uten, men som også inneholder giftstoffer. 

Slank av suppe?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh,Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 10. juni 2019

 De som spiser mye suppe er både sunnere og slankere enn andre.

Gressløk er full av sunne næringsstoffer

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 26. mai 2019

Hvorfor gå i butikken etter løk, hvis du har gressløk i hagen?

Det er en grunn til å spise honning...

Detaljer
Skrevet av: Skrevet av birøkter Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 09. mai 2019

... men ikke den grunnen du tror!

Gi soppen et vitamin D-solbad!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 24. mars 2019

Legg sjampinjongen i solen, så begynner den å lage vitamin D.

Side 2 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Siste fra bramat.no

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Dårlig mage av antibiotika

Helse

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt