• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Matvarer

Matvarer

Kost hold Matvarer, unsplash.com Wesual Click

Spis flere appelsiner

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 28. mars 2018

Appelsin er det sunneste du kan spise i påsken!

Ikke spis grønne poteter!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 21. mars 2018

Kast poteten om den har grønn farge eller grønne flekker. 

Er soya sunt?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 25. februar 2018

Hvor sunt er soya og bør du spise det?

Fakta og myter om brød

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, klinisk ernæringsfysiolog (Cand.scient/MSc. klinisk ernæring)
Publisert 22. januar 2018

Hvor sunt er egentlig brød?

Fem fiken er rene supermaten

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 06. januar 2018

Tørket fiken er super mat som du bør spise ellers i året og ikke bare til jul.

Vi spiser mer grønnsaker, men mindre fisk enn før

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 08. desember 2017

Sjekk hvordan kostholdet vårt har vært i 2017!

Visste du dette om bananen?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 28. oktober 2017

Mye skjer med bananen når den endrer farge.

Derfor kan urinen bli rød

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 20. august 2017

Maten du spiser kan gi urinen merkelig lukt eller farge, men det er ikke sikkert at du oppdager det selv.

Helt vilt god makrell

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 23. juli 2017

Og proppfull av næringsstoffer! Nå er det makrellsesong.

Derfor bør du spise fennikel

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 16. juli 2017

Fennikel gir deg to næringstoffer som er viktig for blodet.

Når det enkleste er det beste

Detaljer
Skrevet av: Bramat.no
Publisert 02. juli 2017

Nykål er en av sommerens beste grønnsaker. Nyt den nå!

Derfor bør du spise pære

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 24. juni 2017

En pære om dagen gjør godt i magen - faktisk!

5 gode grunner til å spise banan

Detaljer
Skrevet av: Julie Fossum, Pernille Brøto og Hanna Dysvik Strander, masterstudenter i klinisk ernæring.
Publisert 13. juni 2017

Visste du at banan gjør deg glad?

Kan du spise for mye rabarbra?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 12. juni 2017

Vi har rabarbradilla, men er det farlig å spise for mye?

Norsk honning har god kvalitet

Detaljer
Skrevet av: Ernæringsbiolog (Cand.scient) og birøkter Lise von Krogh
Publisert 19. mai 2017

Men vet du hva honning er?

Er det mest protein i plommen eller i hviten?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 06. april 2017

Egg er næringsrikt, men det er stor forskjell mellom plomme og hvite.

Visste du dette om poteten?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 13. januar 2017

Poteten er viktigere enn du tror, men bare om du tilbereder den riktig.

Mat med helsepåstander er ikke alltid sunnere

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 10. januar 2017

Minimale forskjeller på næringsinnhold.

Lutefiskens hemmelighet

Detaljer
Skrevet av: Seniorforsker Bjørn Tore Lunestad, NIFES
Publisert 16. desember 2016

Lutefisk har en så høy pH at de aller fleste bakterier dør. Likevel overlever noen.

Mer kjøtt og ost, men mindre sukker

Detaljer
Skrevet av: pressemelding fra Helsedirektoratet
Publisert 02. desember 2016

Det er fortsatt store ernæringsmessige utfordringer i kosten vår og helsegevinster å hente, viser rapporten Utviklingen i norsk kosthold 2106.

Feit av frukt?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, MSc samfunnsernæring
Publisert 22. november 2016

Spis mye frukt og grønt hvis du vil ned i vekt.

Feit fisk er mer enn laks

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 18. november 2016

Det er flere fete fiskeslag du kan spise! Her får du oversikten.

Ikke kast gresskarkjøttet!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsbiolog (Cand.scient.)
Publisert 27. oktober 2016

Gresskar er mer enn halloweenpynt, den er en deilig kalorifattig antioksidantkilde.

Dette bør du vite om pasteurisering av melk

Detaljer
Skrevet av: Ellen Kathrine Ulleberg, PhD i matvitenskap,
Publisert 24. oktober 2016

Påvirker ikke næringsinnholdet i melk negativt. 

Side 3 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Siste fra bramat.no

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Dårlig mage av antibiotika

Helse

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt