• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Matvarer

Matvarer

Kost hold Matvarer, unsplash.com Wesual Click

Nye regler for merking av mat

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. desember 2011

Palmeolje kan ikke lenger bare kalles for "vegetabilsk olje".

Svisker styrker skjelettet

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 27. august 2011

Tørkede plommer kan beskytte deg mot beinskjørhet.

For mye solsikkefrø kan være farlig

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 22. august 2011

Inneholder kreftfremkallende tungmetaller som kan skade nyrer og skjelett.

Fisk er viktig for hjernen

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 14. august 2011

Bedre konsentrasjon og humør med nok omega-3.

Miljøgifter i fet fisk

Detaljer
Skrevet av: Helen Kvalem, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 04. august 2011

Hvor mye fet fisk kan du spise før du får i deg for mye miljøgifter?

Harske oljer kan være helseskadelig

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 28. juli 2011

Undersøkelser viser at både tran, omega-3 tilskudd og planteoljer kan være harske. Sjekk listen!

Bekymret for hudkreft? Spis tomater!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 17. juli 2011

Tomater gjør at du blir mindre solbrent.

Grønn te gir deg solbeskyttelse fra innsiden

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 09. juli 2011

Antioksidanter i te kan beskytte huden mot sommerens skadelige UV-stråler.

5 gode grunner til å spise frukt

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 29. juni 2011

Sommerens søte fristelser kan du spise med god samvittighet.

Aronia, superfood på busk

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. juni 2011

Sunnere enn blåbær, og mye enklere å plukke.

Dette visste du ikke om økologisk mat

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 15. juni 2011

Økologisk mat er ikke alltid sunnere, men noen økologiske matvarer kan være bedre enn andre.

La barna få yoghurt!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 20. mai 2011

Saft er en mye større kilde til sukker enn yoghurt.

Pølser uten kjøtt?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 13. mai 2011

>Noen pølser inneholder kjøtt som ikke kan deklareres som kjøtt.

Frossengrønnsaker er undervurdert!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 12. mai 2011

Trodde du at ferske grønnsaker er sunnere enn frosne?

Greit å vite om egg

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 12. april 2011

Sunt, godt og nyttig.

Nøkkelhullsmerket mat

Detaljer
Skrevet av: BraMat.no
Publisert 09. mars 2011

Sunt uansett?

Slik finner du det groveste brødet

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 05. mars 2011

Sjekk brødskala’n og grovhetsprosenten

Fjerner Glutamat fra matvarer

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 03. mars 2011

Følger forbrukernes ønske.

Verdt å vite om kjøtt

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 01. mars 2011

Verdt å vite om kjøtt.

Mindre tannskader med melk og ost

Detaljer
Skrevet av: Marianne E. Mathiassen, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 01. mars 2011

Visste du at både melk og ost kan ha en beskyttende virkning på tennene?

Laktose i meieriprodukter

Detaljer
Skrevet av: Marianne E. Mathiassen, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 01. mars 2011

Mange med laktoseintoleranse tåler litt laktose.

Kan melk beskytte mot hjerteinfarkt?

Detaljer
Skrevet av: Marianne Elisabeth Mathiassen, Klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 27. februar 2011

Nyere forskning tyder på at melkefett ikke er så farlig som vi har trodd.

Fett fra melk, sunnere enn antatt?

Detaljer
Skrevet av: Marianne Elisabeth Mathiassen, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 27. februar 2011

På 1980-tallet var det udiskutabelt at melkefett var uheldig for helsa. Men hva sier forskerne i dag?

Melk senker blodtrykket

Detaljer
Skrevet av: Marianne E. Mathiassen, klinisk ernæringsfysiolog
Publisert 27. februar 2011

Undersøkelser viser at kalsium fra meieriprodukter reduserer blodtrykket.

Side 9 av 10

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Siste fra bramat.no

"Blue zones" - stedene i verden der folk lever lengst og holder seg friskest

Helse

Kongesalat med scampi

Middag

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt