Beveg deg litt mens du jobber.

Mange har en stillesittende jobb. Vi sitter på en stol hele dagen, med øynene på en skjerm og hendene foran oss på et tastatur. Dette gjør ofte at vi får smerter i hofter, skuldre og nakke. Det finnes muligheter selv for deg som ikke har mulighet til å trene i arbeidstiden, og som må sitte mye i løpet av dagen. Små grep som gir deg en bedre hverdag og som ikke går ut over arbeidskapasiteten din. Husk at rygg og nakkeplager er en av de største årskene til sykmeldinger i Norge.

Beveg deg på jobb

Hvis du har et justerbart skrivebord bør du av og til stå og jobbe. Fjern stolen og stå med pulten justert i riktig høyde. Gå på stedet og beveg hoftene litt så du får i gang sirkulasjonen i rygg og hofter.

Bruk en stor ball som stol. Hvis du sitter på en stor ball vil du automatisk bevege deg litt i rygg og bekken. Du bruker stabiliseringsmusklatur når du blir litt ustø på ballen. En invistering flere burd benytte seg av.

Gå og hent lunsj. Ta trappen, og vær bevisst på å bevege deg riktig hele dagen. Når du sitter, står og går.

Rull på skuldrene og nakken flere ganger i løpet av dagen.

Finn muligheter for å røre litt på deg i løpet av dagen, kan du hente kaffe til flere enn deg selv? Rekker du gå alle trappene opp og ned to ganger? Gjør det!

Strekk kroppen fra topp til tå

For å forhindre at vi får smerter av å sitte så mye stille hjelper det å strekke musklene litt. Det kan du gjøre mens du sitter. Strekk sete, leggen og lår mens du sitter og jobber. Nakken er alltid godt å strekke, ryggen og brystet bør du også huske på.

Kroppsholdningen er det viktigste av alt

Om du ikke klarer noe av dette i løpet av dagen, er det viktigste av alt kroppsholdningen din. Sjekk hvordan du sitter, hold skuldrene lave og rett deg opp i ryggen. Sitt godt inn på stolen, og vær bevisst på at stolen og pulten er tilpasset deg.

Og i disse OL dager, hvis du klarer å snike deg til å se litt på tv mens du er på jobb? Stå mens du ser på!

Lykke til.