• Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn
  • Tester
  • Næringsstoffer
  • Matvarer
  • Livsstil
  • Helse
  • Barn
  • Gravide
  • Faktaark
  • Oppskrifter
      • Back
      • Menyer
      • Frokost
      • Lunch/kvelds
      • Mellommåltid
      • Middag
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
  1. Forsiden
  2. Kosthold
  3. Næringsstoffer

Næringsstoffer

Kosthold Næringsstoffer, unsplash.com Luke Michael

Tåler ikke gluten?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 23. mai 2014

Mange spiser glutenfritt selv om de ikke har cøliaki.

Økt fettlagring av å spise mye mettet fett

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, M.Sc. Samfunnsernæring
Publisert 07. mai 2014

Enda en grunn til å spise mindre palmeolje?

Drikker du for lite på trening?

Detaljer
Skrevet av: Helene Høimyr, Muskelfysiolog og personlig trener (MSc. muskelfysiologi, BSc. molekylærbiologi)lene
Publisert 05. mai 2014

Derfor gir for lite væske dårligere treningsprestasjoner.

Sammenheng mellom fettinntak brystkreft

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh,Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 14. april 2014

Høyt inntak av fett, mettet fett og animalsk fett assosieres til brystkreft, viser en ny europeisk og en amerikansk studie.

Fett assosiert til økt risiko for brystkreft

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 13. april 2014

Høyt inntak av fett, mettet fett og animalsk fett assosieres til brystkreft, viser en ny europeisk og en amerikansk studie.

Helsefarlig med aspartam?

Detaljer
Skrevet av: Vegard Lysne, student i klinisk ernæring UiB
Publisert 28. mars 2014

Ekspertene strides ikke så mye som media vil ha det til.

Slank av glucomannan?

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, ernæringsfysiolog
Publisert 26. mars 2014

Fyller opp i magen og gir en følelse av metthet.

No magic bullet!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 16. mars 2014

Hundens kosthold må stå i forhold til aktivitetsnivået.

Mer olivenolje, rapsolje, nøtter, tran og fisk!

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. ernæringsbiologi
Publisert 08. mars 2014

I følge de nye kostholdsanbefalingene bør vi spise litt mer fett og litt mindre karbohydrater.

Større muskler av BCAA?

Detaljer
Skrevet av: Vegard Lysne, student i klinisk ernæring UiB
Publisert 20. februar 2014

Forgreinede aminosyrer (BCAA) er et populært kosttilskudd, og anbefales rundt på diverse forum.

Vitamin A: Livsfarlig og livsnødvendig

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 11. desember 2013

Styr unna store doser vitamin A i tablettform!

Sukker gjør ikke barn hyperaktive

Detaljer
Skrevet av: Gunnar Tjomlid
Publisert 04. desember 2013

Hvorfor tror vi at barn blir hyperaktive av sukker?

Får du i deg nok vitamin D?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 19. oktober 2013

Økt anbefalt inntak gjør det ekstra utfordrende å få dekket behovet. Sjekk om du får i deg nok!

Nye nordiske næringsstoffanbefalinger

Detaljer
Skrevet av: helsedirektoratet.no
Publisert 04. oktober 2013

3. oktober ble nye nordiske næringsstoffanbefalinger (NNR) lagt frem på et seminar i regi av Nordisk ministerråd.

Kreft av pommes frites?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 22. august 2013

Fortsatt for mye akrylamid i potetprodukter.

Ikke glem de hvite grønnsakene!

Detaljer
Skrevet av: Erik Arnesen, ernæringsfysiolog
Publisert 30. juli 2013

Mange antioksidanter er fargeløse.

Mindre omega-3 i dagens laks

Detaljer
Skrevet av: Forskningsdirektør Ingvild Eide Graff og Forskningsdirektør Bente E Torstensen Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES)
Publisert 28. juli 2013

Fortsatt sunt å spise laks selv om omega-3 innholdet er lavere enn før.

Frukt og grønt er fortsatt sunt!

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 18. juni 2013

Stemmer ikke at næringsfattig jord gir frukt og grønt med lite næringsstoffer.

Fiber forebygger brystkreft

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 16. juni 2013

Fiber fra grønnsaker er forbundet med 10 % lavere risiko for brystkreft.

5 myter om aspartam

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 21. mai 2013

Udokumentert skremselspropaganda om aspartam.

Ikke usunt med harske fiskeoljer?

Detaljer
Skrevet av: Cathrine Borchsenius, Klinisk ernæringsfysiolog (MSc/Cand.scient. klinisk ernæring)
Publisert 04. april 2013

Ny studie tyder på at harsk fiskeolje er like bra som fersk.

Antioksidanter- hjertets støttespiller!

Detaljer
Skrevet av: Line Merete Holen og Oumy Erica Wie Dia, studenter i samfunnsernæring
Publisert 07. mars 2013

Beskytter mot stress på kroppen.

Kan kylling bli fremtidens kilde til omega-3?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 06. mars 2013

Kylling matet med raps, får høyere innhold av omega-3 i kjøttet. 

Kylling i stedet for fisk?

Detaljer
Skrevet av: Lise von Krogh, Ernæringsfysiolog (MSc./Cand.scient. ernæringsbiologi)
Publisert 01. mars 2013

Kan kylling bli fremtidens kilde til omega-3?

Side 3 av 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Siste fra bramat.no

Kongesalat med scampi

Middag

Derfor bør flere kvinner bruke kreatin

Næringsstoffer

Beinskjør av å trene for mye?

Helse

Pilates med fokus på mage

Webtrening yoga og pilates

Derfor bør du lytte til ernæringsforskerne

Kosthold
Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Sjokoladegrøt med banan og bringebær

Frokost

Bramat

  • Kosthold
  • Oppskrifter
  • Helse
  • Medlemsklubb
  • Logg inn

Sunn & Sprek

  • Sprek
    • Trening
    • Tips
    • Oppskrifter
    • Registrer
    • Logg inn
© BraMat AS 2011 - 2025
  • Personvern
  • Informasjonskapsler
  • Kontakt