Foto: Vaffelgutta

Hjelp vaffelgutta med å lage vaffelrøre!

Hvor mange av oss har ikke tenkt på at vi gjerne skulle gjort noe for Oslos hjemløse? For de fleste av oss blir det kanskje bare med tanken. Men ikke for Peter Levi Skogvang og vennene hans som står bak Vaffelgutta.

Slik ble vaffelgutta til

- En kveld hadde vi lånt et vaffeljern, men endte opp med å lage altfor mye vaffelrøre. Siden vi uansett skulle ut og sykle, fant vi ut at ve like gjerne kunne sykle rundt og dele ut vafler til de hjemløse. I løpet av denne sykkelturen kom ideen om vaffelgutta. I dag består vaffelgutta av:

  • Peter Levi Skogvang er grunnleggeren av Vaffelgutta. Peter er 24 år og har vokst opp i Sandefjord og Oppegård. Han jobber til daglig som miljøarbeider, men har søkt seg inn på Politihøyskolen nå til høsten.
  • Lars Johnsen har designet alt av logoer for Vaffelgutta. Lars er 25 år, og kommer fra Oppegård. Han er utdannet innen kreativ markedsføring og grafisk design.
  • Adrian Skogvang er 21 år og har vokst opp i Sandefjord og Oppegård. Adrian studerer juss ved UiO.
  • Ole-Martin Wold er 24 år og kommer fra Moss. Ole-Martin jobber som lærer i Oslo.
  • Andreas Skavaas er 27 år og kommer fra Spydeberg. Til daglig jobber Andreas som politi i Oslo politidistrikt.
  • Markus Matre er 24 år og kommer fra Sandefjord. Markus jobber som selger i Oslo.
  • Emilie Skogvang er 22 år og kommer fra Vinterbro. Emilie er utdannet innen kultur og kommunikasjon, og har medieansvaret i Vaffelgutta.

Setter pris på vafler og en liten prat

Hver uke er vaffelgutta ute og deler ut vafler til Oslos hjemløse.

- Mange blir glade, og noen begynner å gråte av glede. Bare det å gi en så liten ting som en vaffel og slå av en liten prat kan faktisk gjøre en forskjell i hverdagen til de vi snakker med på gata.

- På dette tidspunktet jobber Vaffelgutta bare i Oslo. Fra høsten av vil det imidlertid også blir startet opp i Bergen. Vi ønsker selvfølgelig at flere ildsjeler skal ønske å starte det opp i andre byer også. På nettsidene våre har vi skrevet at hvis noen ønsker å starte opp Vaffelgutta i sin egen by, kan de ta kontakt med oss, så hjelper vi de i gang. Vi har både T-skjorter og vaffeljern som vi kan gi bort til folk som ønsker å bidra.

Vaffelgutta on tour

Vaffelgutta har stadig nye planer og prosjekter. Akkurat nå planlegger de "Vaffelgutta on tour", der de skal selge vafler fra en egen Vaffelgutta- vogn. Pengene skal gå til veldedige formål.

- Denne helgen samler vi inn penger til Vaffelgutta-vogna, så til alle som leser dette: Vi trenger vaffelrøre!  Ønsker du å bidra med 3-5 liter vaffelrøre, så send en e-post til: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Slik kan du hjelpe vaffelgutta

Hver uke bruker vaffelgutta en del timer på å lage og dele ut vafler. I tillegg går det tid på design, planlegging av arrangementer og kontakt med frivillige i tillegg. Så i forbindelse med større arrangementer kreves det mer tid til planlegging og gjennomføring.

- Vi gjør dette fordi vi elsker det, så det at det tar tid gjør ingenting.

Men hvis det er folk der ute som ønsker å hjelpe til på prosjektet deres, hva trenger dere hjelp til og hvor får man vite når dere trenger hjelp og hva dere trenger hjelp til?

- Hvis folk ønsker å bidra, kan de sende en mail til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den., eller ta kontakt med oss på Facebook. Vi legger det som regel ut på Facebook og Instagram når det er noe spesielt vi trenger hjelp til. For eksempel, spør vi noen ganger om noen vil bidra med å lage røre. Andre ganger kan det være vi trenger hjelp til større arrangementer også.

- Og denne helgen trenger vi som sagt masse vaffelrøre!