Foto: Erik Helgeneset

Gå for fullkornvariantene!

Pitabrød fylt med massevis av grønnsaker sammen med kjøtt, fisk eller kylling er et enkelt, sunt og godt alternativ til middag, lunsj eller kveldsmat.

Det eneste som kunne gjort dette måltidet enda litt sunnere er selve pitabrødet. Mange pitabrød er nemlig som loff å regne. Heldigvis har det kommet to fullkornsvarianter på markedet.

Derfor bør du velge fullkorn

De fleste pitabrød er laget på finmalt mel, og inneholder derfor en del raske karbohydrater. Bakervarer laget av finmalt mel, inneholder dessuten mindre fiber, vitaminer og mineraler enn bakervarer laget av fullkornsmel. Dette er grunnen til at du bør velge fullkornsprodukter hvis det lar seg gjøre, også når du kjøper pitabrød.

Derfor bør du spise fiber og fullkorn

Pøs på med grønnsaker

Enda enda viktigere enn hva slags pitabrød du velger, er hva du fyller det med. Jo mer grønnsaker du bruker, jo sunnere måltid får du. Fyll gjerne opp med tomat, agurk, salat, mais, paprika, rødløk, oliven, bønner, urter og gjerne hjemmelaget guacamole eller tzatziki. Av kjøtt kan du velge kylling, svin, okse, fisk, eller skalldyr, eller vegetarvarianter. Skal det gå ekstra fort kan du velge skinke eller ferdig stekt kylling.

Brønnkarse, den sunneste grønnsaken av alle

Slik har vi gjort testen

Når vi har sammenliknet pitabrødene har vi sett på innhold av mettet fett, umettet fett, sukker, fiber, fullkorn og salt. Innholdet av fiber og fullkorn har vi latt telle dobbelt ettersom de fleste med fordel kan få i seg mer av dette.

Smak er ikke en faktor i testen. Du kan derimot stemme på hvilken du syns smaker best under.

{advpoll id='107' view_result='0' width='0' position='center'}