Hvit pizza med en deilig hvit pizzasaus med urter, toppet med skinke, parmesan og ristede pinjekjerner. Nydelige smaker vi aldri blir lei.
Denne hvite pizzasaus har med masse urter - som jo egentlig gjør den grønn. Pizzasausen kan du også bruke som dip til grønnsaker eller dressing på salater.
Pizzadeig
- 7 dl hvetemel
- 0,5 pk fersk gjær , eventuelt tørrgjær
- ca. 3 dl vann
- 2 ss nøytral olje
- 0,5 ts salt
Hvit pizzasaus
- 0,5 potte frisk basilikum, eventuelt en blanding av andre urter som bladpersille, timian og oregano
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss nøytral olje
- 3 dl crème fraîche orginal, 35 % , eventuelt rømme
- 0,5 ts salt
- 0,25 ts pepper
- ca. 0,25 stk. sitron (kan sløyfes)
Topping
- 2 dl revet ost
- 0,5 stk. rødløk
- 50 g spekeskinke
- 1 neve frisk spinat
- 50 g høvlet parmesan
- 1 ss pinjekjerner
- 1 ss virgin olivenolje
Start med pizzadeigen: Rør ut gjær i lunkent vann (37 grader) og ha i olje og salt. Rør gradvis inn hvetemel. La deigen heve i ca. 30 minutter til den er dobbelt så stor. Form deigen til én stor pizza, eller to mindre - Ha på pizzasaus og topping.
Lag pizzasausen: Kjør basilikum (eventuelt andre urter) og olje med en stavmikser eller i en liten hurtigmikser til du har en puré. Bland sammen puréen med crème fraîche eller rømme. Smak til med salt og pepper, eventuelt litt sitronsaft.
Bre sausen ut over pizzabunnen og dryss over revet ost. Skjær rødløk i tynne ringer og fordel over osten.
Stek pizzaen i varm ovn - 235 °C til osten har smeltet og skorpen er gyllen.
Topp pizzaen med frisk spinat, tynne skiver spekeskinke, høvlet parmesan og ristede pinjekjerner.
Drypp over noen dråper god olivenolje og kvern litt pepper på toppen.
Kilde og bilde: Matprat.no

