Foto: Ragge Strand og Per Alfsen/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Wok er en dyp rundbunnet stekepanne som brukes i Kina, men som i dag er kjent over hele verden og brukes mye.

Du trenger liten steketid i woken. Legg lite i panna om gangen. Prøv denne oppskriften med renskåret lam, krydret med ingefær.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

600 g benfritt lammekjøtt
1 stk gulrot
100 g sukkererter
1 stk brokkoli
1 stk rød paprika
1 stk grønn squash
1 stk løk

Saus:

3 ss soyasaus
2 ts maisstivelse (maizena)
2 dl kjøttbuljong (utblandet)
1⁄2 ts frisk ingefær
1⁄4 ts pepper
1⁄2 ts salt

Slik gjør du

  1. Bland sammen soyasaus, buljong, maizena og krydder til sausen. Skjær kjøtt, løk, gulrot og paprika i strimler, brokkoli og squash i biter.
  2. Varm olivenolje i en wok eller stor jernpanne. Brun kjøttet raskt, tilsett grønnsakene og la dem frese med i ca. 5 minutter.
  3. Tilsett sausen og kok opp. Server med ris.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 325 kcal
Protein 48,0 g
Fett 15,0 g
Karbohydrater 1,0 g
Jern 1,9 mg
Kiilde: Matprat.no