Foto: Kai NOrdrum/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Sommerens friske grønnsaker på grillen. Det er nydelig og fargesprakende tilbehør til grillmat.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 stk rød paprika
1 stk gul squash
100 g sukkererter
200 g frisk grønn asparges
1 bunt vårløk
1⁄2 dl hvitvin
2 ss finhakkede friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian) (evt. 2 ts tørkede)
1⁄2 ts salt
2 ss smør /margarin

Slik gjør du

  1. Rens og del paprika i strimler, squash i halve skiver. Sukkererter, asparges og vårløk kan brukes hele eller delt i to.
  2. Legg grønnsakene på et stort ark aluminiumsfolie. Brett opp kantene og hell over hvitvin, urter og salt. Legg på smøret.
  3. Pakk folien godt sammen med skjøten opp og legg på grillristen. La grønnsakene dampe til de er møre, ca. 10-15 minutter avhengig av hvor varm grillen er.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 108 kcal
Protein 4,2 g
Fett 6,6 g
Karbohydrater 7,9 g
Jern 1,3 mg
Kiilde: Matprat.no