Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Ingefær har vært dyrket i Kina, India og flere afrikanske land i mange tusen år. Frisk ingefær er nydelig i kjøttretter. Bli kjent med den. I denne retten er det frisk ingefær.

Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

500 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss olivenolje
2 båt hvitløk
1⁄2 ss rød karripasta
1 stk frisk ingefær (ca. 2 cm liten bit)
1 stk purre
1⁄2 stk brokkoli
1 stk rød paprika
2 dl hønsebuljong (utblandet)
1 ss maisstivelse (maizena)
3 dl jasminris

Slik gjør du

  1. Sett på risen først!
  2. Varm oljen i en wok eller stekepanne. Ha i finhakket hvitløk og fres sammen med kjøttet. Ta det ut av panna.
  3. Skjær grønnsakene i strimler og finhakk ingefær. Fres dette i karripastaen i 2-3 minutter.
  4. Ha kjøttet oppi og tilsett buljongen. Rør maizena ut i en kopp med litt vann, og rør det inn.

Serveres med jasminris.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 424 kcal
Protein 34,7 g
Fett 8,5 g
Karbohydrater 52,1 g
Jern 2,8 mg
Kilde: Matprat.no