Moset avocado med hvitløk, chili, sitronsaft og krydder smaker kjempegodt. Brukes som dipp eller tilbehør til f.eks. grillmat.
Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 stk modne avocado
 2 båt hvitløk
 1 dl hakket vårløk
 2 ss grønn chili
 3 ss lime- eller sitronsaft
 1⁄2 ts salt
 1⁄4 ts pepper
Slik gjør du
- Del avokadoene i to og ta ut kjøttet. Mos med gaffel.
 - Finhakk hvitløk, vårløk og chili, og bland dette sammen med avokado. Smak til med lime- eller sitronsaft, salt og pepper.
 
Du kan også kjøre alle ingrediensene til passende konsistens i en mikser. Da får du en jevnere guacamole enn hvis du bruker morter eller gaffel.
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 128 kcal | 
| Protein | 2,6 g | 
| Fett | 11,7 g | 
| Karbohydrater | 2,7 g | 
| Jern | 1,0 mg |