Foto: Alf Børjesson/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Kylling er alltid supermørt og er ideellt å tre på grillspidd - enten sammen med grønnsaker eller med kylling og grønnsaker på hvert sitt spyd.

Porsjoner: 8 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

600 g kyllingfilet eller kalkunfilet
2 stk rød paprika i biter
1 stk grønn squash i biter
10 stk frisk sjampinjong delt i to
2 stk maiskolbe i skiver
2 ss rapsolje
2 ss soyasaus
1⁄2 ts salt
1 ts karri
litt nykvernet pepper

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i terninger. Tre grillspydene med kjøtt og grønnsaker vekselvis.
  2. Pensle med olivenolje, blandet med soyasaus og krydder.
  3. Legg spydene på grillen. Grill i 5-10 minutter, avhengig av grillens varme.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 164 kcal
Protein 20,0 g
Fett 4,9 g
Karbohydrater 8,5 g
Jern 1,2 mg
Kilde: Matprat.no