Foto: Studio Dreyer-Hensley/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Gode smaker og flotte farger på et tapasbord, til grillmaten eller til roastbiffen.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

1 boks hvite bønner
1 dl sukkererter eller selskapserter
2 dl aspargesbønner - fryste bønner kan brukes
1 dl brekkbønner
1 bunt vårløk
4 ss olivenolje
1 stk sitron (revet skall + saft)
1⁄4 ts salt
1⁄4 ts pepper
2 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

  1. Ha bønner og erter i en bolle. Skjær vårløk i skiver og ha over i bollen.
  2. Rør sammen olje, sitronskall og saft, salt, pepper og mynte. Hell over salaten og la den trekke smak i noen minutter før servering.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 218 kcal
Protein 7,1 g
Fett 11,2 g
Karbohydrater 14,4 g
Jern 2,0 mg
Kilde: Matprat.no