Foto: Lise von Krogh

Rask å lage, både til en og til flere.

Hva spiser du når du ikke har lyst å lage en komplisert middag eller når du må spise alene? Tyr du til en pizza fra frysen? Denne retten tar det like lang tid å lage som spagettien skal koke, nemlig 8-12 minutter. Gevinsten er en middag som gjør godt for både gane og helse.

Her kan du lese 10 gode grunner til å lage denne middagen.

Ingredienser

1 porsjon

  • 50 gram spagetti, ukokt
  • 1-2 vårløk, finhakket – eller finhakket purre eller en stilk stangselleri
  • 1-2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2-3 ss pesto (helst laget på olivenolje)
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks tunfisk i vann, avrent
  • 2 ss pinjekjerner
  • 1 ss revet parmesan
  • 1-2 ss finhakkede grønne urter, f.eks. persille eller basilikum
  • Pepper og salt

Fremgangsmåte

Kok spagettien som anvist på pakningen. I mellomtiden lar du vannet renne av tunfisken og hakker grønnsaker. Når spagettien er ferdig kokt (al dente). Blander du godt inn i løk, pesto og olivenolje. Vend inn tunfisken. Strø over pinjekjerner, parmesan og urter. Krydre med nykvernet pepper og litt salt.

Hentet fra bloggen: Lise von Krogh - Enkelt, sunt og godt