Foto: Cathrine Borchsenius

En enklere og mer smakfull fiskemiddag skal du lete lenge etter!

Det beste av alt er at den er kjemplett å lage

Alt du gjør er å kutte opp litt forskjellig fisk og grønnsaker i biter, ha over litt sitron, olje, salt og gjerne litt urter.

Fiskepakke

4 porsjoner

Fisk i folie:

  • 400 gram laks
  • 400 gram torsk
  • 1/2 brokkoli ( i små buketter)
  • 1/2 rødløk eller 5 vårløk
  • 1 gul paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 fenikkel
  • Evt. litt spinatblader
  • Saften av 1/2-1 sitron
  • Olivenolje
  • Friske urter, gjerne dill
  • Salt + pepper

Rømme- og sitronsaus:

  • 2 dl lettrømme
  • saften av 1/2 sitron
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts sukker
  • fersk dill

Slik gjør du det

Lag 5-6 firkantete ark av aluminiumsfolie (ca. 20 x 20 cm). Kutt opp fisken i terninger, og fordel utover arkene. Kutt grønnsakene i biter/skiver, og fordel over fisken. Press over sitron saft, ha over litt olivenolje, og klipp over litt urter. Ha gjerne litt salt og pepper på, og pakk deretter sammen folien til små «pakker». Stekes midt i ovnen på 190 grader i ca. 15 minutter. I mellomtiden lager du sausen som serveres sammen med fiskepakkene. Ha gjerne ris, bulgur eller quinoa ved siden av.