Foto: Øyvind Haug Frukt.no

Rask å lage, sunn å spise!

Jordskokksuppe har en pikant nøtteaktig smak som de fleste vil like.

Ernæringsmessig er jordskokken interessant. Den er en knoll som er rik på et helt spesielt kostfiber, nemlig inulin. Dersom du spiser 5 jordskokk, f.eks. i form av suppe, så får du dekket 1/10 av behovet ditt for kostfiber. Dette kan du lese mer om her.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 5 dl hønsebuljong (utblandet) eller grønnsakbuljong
  • 5 dl melk
  • 400 g jordskokk
  • 2 ss olje til steking
  • 100 g bacon i strimler
  • 1 ss valnøttolje
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • smak til med salt og pepper etter at bacon er tatt i

Fremgangsmåte

Kok opp buljong og melk. Skrell jordskokkene og skjær 2 av dem i skiver og resten i biter. Ha bitene i melkekraften og kok til det er mørt. Mos jordskokkbitene med en stavmikser.

Stek jordskokkskivene i olje og fres baconstrimlene.

Ha jordskokksuppen over i tallerkener og tilsett sprøstekte jordskokkskiver, bacon og finhakket kruspersille. Noen dråper valnøttolje dryppes over til slutt.

Kilde: Frukt.no