Lørdagswok med sukkererter.

Ingredienser

4 kyllingbryst
3 dl hønsebuljong
1 ss Maisennamel
Masse sukkererter (2 pk)
½  ingefær
2-3 fedd hvitløk
1-2 ts Sambal Olek
Pepper, salt
Soyasaus (3 ss)
Olivenolje (3ss)
2 porsjoner villris

Slik gjør du

  1. Skjær kyllingen i strimler. Skrell ingefær roten og finhakk.
  2. Finhakk hvitløk og bland hvitløk og ingefær med olivenolje, sambal olek, pepper og soyasaus.
  3. Legg kyllingen i denne marinaden, og bland godt slik at all kyllingen blir dekket. La kyllingen ligge i marinaden i kjøleskapet i 3-4 timer. Ca. 30 min. før servering tas kyllingen ut i romtemp.
  4. Sett på risen slik at den er ferdig samtidig med woken.
  5. Bland hønsebuljong med maisennamel.
  6. Stek kyllingen i litt olivenolje på sterk varme. Hell resten av marinaden over.
  7. Del sukkerertene i to og legg oppi wok gryten.
  8. Hell kraften av hønsebuljong og maisenna over. Bland godt og sett på lokk i noen få minutter. Serveres med én gang.