Kyllingburger med kikertsalat.

Ingredienser kyllingburger

300 g kjøttdeig av kylling/kalkun
½ ts salt
½ ts grov pepper
1 egg
1 ss potetmel (mel)
2 ss vann
Olivenolje eller Vita (flytende) margarin til steking
Rå løk
Sylteagurk
2 grove hamburgerbrød

Ingredienser kikertsalat

1 boks kikerter
1 boks/pose ruccola salat (eller 5 dl annen salat)
3 store tomater
½ agurk
1 paprika
10 oliven
½ avokado

Ingredienser olje- og eddikdressing

3 ss kaldpresset olivenolje
2 ss balsamico eddik
1 ts sennep
litt salt

Slik gjør du

  1. Bland kjøttdeigen med salt, pepper, mel, egg og vann, og form dem til to burgere. Stek kyllingburgerne i litt olje/margarin i middels varm stekepanne.
  2. Kutt opp grønnsakene og bland i dressingen i salaten.
  3. Server kyllingburgerne i hamburgerbrød, gjerne med rå løk og sylteagurker på. Salaten servers ved siden av.