Foto: Godfisk.no

 Torsk i ovn er noe av det enkleste du kan lage.

Her kan du bruke det du har av grønnsaker i kjøleskapet hvis du ikke har det som står i oppskriften. Og sausen, den velger du etter ønske.

Ingredienser 

4 porsjoner

  • 800 g torskefilet, uten skinn og bein
  • 1 stk purre
  • 2 stilker selleri
  • 2 stk gulrot
  • 5 dl vann
  • 12 stk cherrytomat
  • 1 pose fiskesaus
  • 100 g ost, revet
  • salt og pepper
  • timian

Tilbehør

  • potet

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C. Skjær torsken i serveringsstykker. Skjær purre og selleri i biter, og gulrot i terninger.

Kok opp vann og kok grønnsakene i 2 minutter. Hell av vannet, og legg grønnsakene og cherrytomatene over i en smurt ildfast form.

Legg torskestykkene over grønnsakene og dryss over litt salt, pepper og timian.

Annonse
https://bramat.no/produkter/grotmiks/
Annonse

Lag fiskesausen etter anvisning på pakken og hell den over fisken.

Strø over ost, og stek retten i stekeovn i ca. 15 minutter.

Server med kokt potet.

Tips: Du kan også bruke ferdig grønnsaksblanding. Bruker du fryst blanding bør den være halvtint før du har den i formen.

Kilde: Godfisk