Foto: Lisa-Westgaard/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Golda Meir var statsminister i Israel på slutten av 60-tallet. Hun var kjent for å servere denne suppen både til familie og politikere fra andre land som gjestet Israel.

Porsjoner: 5 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel

Ingredienser

1 stk kylling (ca. 1000 g)
2 stk hønsebuljongterning
1 ½ l vann
2 stk løk
1 ss salt
2 stk gulrot
1 ½ dl stilkselleri (stangselleri)
1 stk persillerot
1 ss sitronpepper
noen stilker dill og persille (kan sløyfes)

Slik gjør du

  1. Del en kylling i to langs brystben og ryggen.
  2. Kok opp vann i en kjele og legg i kyllingen. Ta vekk eventuelt skum som koker opp.
  3. Tilsett buljong, hakket løk og noen stilker dill eller persille. Kok kyllingen i 1/2- 3/4 time til den er mør.
  4. Del opp grønnsakene i passe store biter og ha dem i suppen. Kok til grønnsakene er møre. Smak eventuelt til suppen med sitronpepper.

Server suppen med brød. Beteavon! (Vel bekomme!)

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 164 kcal
Protein 20,0 g
Fett 4,9 g
Karbohydrater 8,5 g
Jern 1,2 mg