Foto Synøve Dreyer, Fisk.no

Denne oppskriften er inspirert av amerikanske fiskeburgere, mens kålsalat har nederlandsk opprinnelse.

Du steker burgerne på stekepanne, men de kan gjerne varmes på grillen!

Ingredienser

4 porsjoner 

  • 500 g laksefilet, uten skinn og bein
  • 2 ts salt
  • 2 ts sennep
  • 2 ss dill
  • 0,5 stk purre
  • olje

Kålsalat

  • 0,2 stk hodekål
  • 0,5 stk fennikel, frisk
  • 2 stk gulrot
  • 1 dl majones
  • 2 dl lettrømme
  • 1 ss eplecidereddik
  • salt
  • pepper
  • sukker

Råstekte poteter

  • 12 stk potet, liten type
  • olivenolje
  • salt, grovt

Tilbehør

  • brød

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 180 °C.
Vask potet, tørk dem, del i båter og legg dem i en ildfast form.Vend potetene i olivenolje.
Dryss grovt salt over og stek i stekeovnen i ca. 20 minutter.

Skjær laks i mindre biter. Kjør to tredeler av laksen sammen med salt, sennep og finhakket dill i en kjøkkenmaskin med knivblad til ønsket konsistens.
Grovhakk purre og resten av laksen, og bland dette inn i farsen.
Form burgere og stek dem i litt olje til de er gjennomstekte og gylne på begge sider.

Skjær hodekål og fennikel i strimler, riv gulrot grovt og bland sammen.
Rør sammen majones, lettrømme og eplecidereddik. Smak til med salt, pepper og sukker.
Vend grønnsakene inn i dressingen.

Server lakseburger på brød med kålsalat og ovnsbakte poteter.

Kilde: Godfisk.no