Foto: Astrid Hals/Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Denne varianten av det klassiske indiske tilbehøret er raskt og enkel å lage.

Det består av yoghurt tilsatt grønnsaker og krydder. Raita smaker forfriskende til krydret mat av alle slag. Den kjøler ned en opphetet gane. Du kan lage raita med andre grønnsaker og frukt. Prøv deg frem.

Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 ts sennepsfrø
1 ts olje
2 dl yoghurt naturell
1 ss frisk mynte
1 stk grønt eple
1 ts salt

Slik gjør du

  1. Fres sennepsfrø i olje på sterk varme til frøene begynner å poppe.
  2. Bland sammen med yoghurt, mynte, finhakket eple og salt.
  3. La raitaen stå og trekke smak før servering.

Næringsinnhold pr. porsjon

Næringsstoffer Innhold
Energi 65 kcal
Protein 2,4 g
Fett 2,8 g
Karbohydrater 7,5 g
Jern 0,2 mg