Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:
Annonse:

Den søte planten som kan bli et naturlig alternativ til kunstige søtstoffer.

Sukkertåka ligger over oss, tung og søt. Melkesjokoladen smelter på tungen og har smeltet mangt et sukkerhungrig hjerte, men søt kløe i store mengder følges som kjent av sur svie. I dette tilfellet: dårlig fysisk form, overvekt, hudproblemer, hull i tennene, hormonforstyrrelser og diabetes type 2 (hvis du er riktig uheldig). Bare for å nevne noe. Så én ting er sikkert: sukker og folkehelse er en dårlig match. Det er derfor på høy tid å løfte frem et neglisjert alternativ som alt for lenge har vært stuet bort i helsekostbuttikkenes mørke kroker, i skyggen av en sukkerindustri med muskler til å skubbe den minste utfordrer ut i grøfta.

Mine damer og herrer; møt planten Stevia.

Stevia er en urteplante, opprinnelig fra Sør-Amerika. Ekstraktet fra Stevia-planten gir et svært potent søtstoff som er opptil 300 ganger søtere enn tradisjonelt sukker (sukrose). Stevia er kalorifritt og påvirker ikke blodsukkeret. I tillegg er søtstoffet et godt alternativ for diabetikere, og søtstoffet har heller ingen ugunstig effekt på tannhelsen. A dream come true, sier du?

Det naturlige søtstoffet har vært brukt i Japan i en årrekke – der det kunstige søtstoffet aspartam er forbudt- og ellers i flere land i Asia og Sør-Amerika. I USA ble Stevia godkjent som tilsetningsstoff i 2008. Også verdens helseorganisasjon (WHO) gir Stevia tommelen opp.

Les hele artikkel på Matersunt.no

 

 

 

 

Annonse:
Annonse: