Følg oss

Kontakt

Kontaktskjema

Info

BraMat.no er et nettsted for alle som har interesse for, eller spørsmål om mat, vekt, helse, ernæring og livsstil. BraMat.no drives av seriøse og anerkjente fagfolk med lang erfaring innen vektreduksjon og helse på nett.
Kopiering av tekst og annet materiale fra BraMat.no for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale.

Annonse:

Å lage julekalender av appelsin og nellikspikere er en koselig og avslappende aktivitet for hele familien.

Den tradisjonsrike kalenderen dufter deilig jul og vekker gode barndomsminner for mange. Sett av tid sammen med barna og vis dem hvor spennende det kan være å telle ned til jul med en appelsin.

De små gledene

Mange kjenner seg sikkert igjen i svært travle dager nå før jul. Da er det fint å fokusere på de små gledene som fyller opp med positiv energi, som å lage sin egen julekalender. Det er vel heller ingen ulempe at barna kan erfare at det ikke alltid må handle om å «få noe» i kalenderen. Hensikten med kalender er jo å telle ned til selve julaften, hvor man endelig skal få åpne gavene man har ventet på og gledet seg til.

Slik gjør du:

Du trenger appelsin, nellikspikere og silkebånd eller annet type bånd.

Fest båndet rundt appelsinen, først rundt halve, så tvers over slik at det blir bånd på fire sider rundt appelsinen. Knyt og pass på at det er et stykke igjen av båndet dersom du ønsker å henge opp kalenderen etterpå.
Fest 24 nellikspikre i appelsinen. Enten uregelmessig eller i et regelmessig mønster, som for eksempel i striper nedover appelsinen.

Når 1. desember er her, tar dere ut en nellikspiker. La gjerne barna telle hvor mange dager det er igjen til jul for hver dag dere fjerner en ny nellikspiker. Og gled dere sammen. Hver dag. Til jul.

Kilde: Frukt.no
Annonse:

Sunn&Sprek

Bli med i Sunn&Sprek

Tjenesten er GRATIS og gir deg tilgang til:

  • Webtrening: Tren hvor du vil sammen med en av våre instruktører. Velg mellom styrke/kondisjon, yoga, eller pilates.
  • Sunne, smakfulle oppskrifter med utregnet energi- og næringsinnhold
  • Nye treningsplaner, oppskrifter og tips hver uke