Foto: Vibeke Lugg

Hvordan utnytte hverdagen bedre?

Kan du bli i bedre form uten å ta på deg joggeskoene og ta en joggetur? Ja det kan du hvis du er bevisst på hvordan du bedre kan utnytte mulighetene du har rundt deg.

Kjører du bil til jobb, kan du jo begynne med å se på mulighetene for å sykle eller gå. Kanskje ta toget et stykke, og gå resten?

Noen tips

Hvis du står på tå hver gang du pusser tenner, trener du to ganger i døgnet både stabilitet og balanse.

Stå på ett ben når du lager middag så trener du igjen balanse og stabilitet. Har du trapp i huset, kanskje du kan hoppe trappetrinnene opp istedenfor å gå, eller løpe opp?

Det er uendelige mange måter å komme i litt bedre form på, og dette tar ikke lengre tid, kanskje du blir mer effektiv, se hvor fort du kan vaske huset uten å slurve for eksempel. Det er en god økt med støvsuger og vaskebøtte. Og det er ikke farlig å bli svett..

Små barn ingen hindring

Har du små barn og føler du ikke har overskudd til trening, da kan du tenke på at er du i bedre form får du også mer overskudd. Og har du tenkt på hvor bra trening det er å dytte en barnevogn. Bare vær bevisst på hvordan du går når du skyver vognen. Tenk at du retter deg opp og ikke henger på skuldrene, bruk magen og bena på å skyve vognen fremover! Super trening, gå tur med barnet i vogn!

Så en oppfordring til deg for å komme i gang, bruk mulighetene rundt deg, så blir ikke treningen en tidstyv, men en tidssparer. Gå litt fortere av og til, ta trappen to ganger opp til lunsjen, gå en omvei hjem! Finn en bakke du kan se hvor fort du kommer opp.. Det verste som kan skje er at du får lyst til å ta på joggeskoene å bevege deg enda mer effektivt.

Begynn i dag!