En nydelig pastarett med blåskjell, hjerteskjell, hvitløk og urter.
Sammen med sitron, asiatisk chilisaus, tomater og vårløk, blir denne pastaretten en smaksbombe som også er å anbefale for deg som er bevisst på å få i deg mange ulike planter.
Ingredienser
6 porsjoner
- 1 pk tagliatelle (à 500 g)
 - 2 stk. sjalottløk
 - 2 båter hvitløk
 - 200 g friske blåskjell
 - 200 g friske hjerteskjell
 - 2 ss olivenolje
 - 1 dl hvitvin eller eplejuice
 
- 2 ss finhakket frisk gressløk
 - 2 ss finhakket frisk dill
 - saften av 0,5 stk. sitron
 
- 3 dl kremfløte
 - 4 stk. finsnittet vårløk
 - 250 g cherrytomat (à 250 g)
 - 1 ss sriracha (asiatisk chilisaus)
 
Fremgangsmåte
- Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og skyll pastaen raskt i kaldt vann. Sett til side.
 - Rens sjalottløk og hvitløk, og finhakk løken. Del tomatene i to.
 - Skyll og vask skjellene godt i rennende kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg hvis du «kakker» på dem, eller skjell som er skadet.
 - Fres sjalottløk og hvitløk i en vid gryte med olivenolje. Ha i skjellene og hell på hvitvin. Damp skjellene i noen minutter til de har åpnet seg. Løft skjellene opp av gryten med en hullsleiv, og sett dem til side.
 - Hell fløte i kjelen, og kok opp. Når det begynner å tykne ha i vårløk, tomater, srirachasaus og den kokte pastaen.
 - Smak til med gressløk, dill, sitronsaft, salt og pepper, og vend inn de dampede skjellene.