Foto: Matprat, Therese Elstad

Fyll poteten med det du liker best!

Bakt potet er supergodt, og med airfryer blir den skikkelig sprø og digg! Fyll poteten med det du liker best, som skinke, bacon eller chorizo. Her er det bare fantasien som setter grenser!

Til to porsjoner trenger du

  • 2 stk. bakepotet
  • 2 dl rømme
  • 160 g hermetiske maiskorn (liten boks)
  • 0,5 stk. finhakket løk
  • 200 g strimlet kokt skinke
  • 2 ss sennep
  • 1 ts finhakket frisk timian
  • 1 ts finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 100 g revet ost

Slik gjør du det

1. Bruk en gaffel og stikk mange små hull over hele poteten. Legg poteten i airfryeren og bak på 225 °C i 60 minutter.

2. Lag fyllet ved å blande sammen rømme, mais, finhakket løk, strimlet skinke, sennep, timian, bladpersille, salt og pepper i en bolle.

3. Skjær et snitt i toppen av poteten med en kniv. Bruk en skje til å grave ut halvparten av innholdet og bland potetfyllet sammen med skinkeblandingen.

4. Fordel fyllet i de bakte potetene før du topper med revet ost. Stek videre på 200 grader i 5-10 minutter til osten har smeltet. Tid kan variere mellom produsentene, så sjekk underveis.

Kilde og bilde: www.matprat.no