Foto: Sara Johannessen

Salatbowl med saftig, grillet kyllingfilet glasert med en asiatisk bbq-saus.

Sammen med nudler, kimchi og friske grønnsaker blir dette en smakfull og fresh salat som passer like godt til lunsj som til middag.

Ingredienser

  • 2 stk. kyllingfilet
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Asiatisk BBQ-saus:

  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 1 ss flytende honning
  • 1 ss brunt sukker
  • 2 ts risvineddik
  • saften av 1 stk. lime
  • 1 båt revet hvitløk
  • 1 ts revet frisk ingefær

Til servering:

  • 150 g nudler
  • 0,5 stk. gulrot
  • 1 stk. vårløk
  • 2 ss grovhakkede cashewnøtter
  • 30 g frisk spinat
  • 4 ss kimchi
  • 2 ts sesamfrø
  • 1 stk. lime

Slik gjør du det

Tørk av kyllingfiletene med litt kjøkkenpapir. Dryss over litt salt og grill kyllingfiletene i ca. 2 minutter på hver side på direkte varme. Legg dem deretter over på indirekte varme, sett om mulig på lokk. Avhengig av temperaturen i grillen er kyllingfiletene ferdig stekt på 6-8 minutter. Bruker du steketermometer skal kjermetemperaturen være 68 °C.

Pensle kyllingfiletene med bbq-sausen helt mot slutten av grilltiden.

Kok nudler etter anvisning på pakken. Bruk gjerne fullkornsnudler, de inneholder mer fiber.

Skjær gulrot i tynne, lange strimler. Bruk gjerne et juliennejern - det letter jobben.

Finsnitt vårløk og grovhakk nøtter.

Anrett nudlene i to dype skåler. Ha på spinatblader, gulrot i strimler og kimchi. Skjær kyllingen i skiver og legg oppå salaten. Dryss på nøtter, sesamfrø og server med lime og resten av bbq-sausen.

Kilde og bilde: Matprat.no