Denne rødkålsalaten passer perfekt til julematen!
Rødkål er noe vi egentlig burde spist mye oftere. Som annen kål er rødkål stappfull av gunstige plantestoffer. Rødkålsalat til julemiddagen er et must, men denne salaten passer egentlig hele året og kan spises som tilbehør eller som en komplett rett.
Ingredienser
2 personer (lett middag)
- 150g rødkål i strimler
- 1 klementiner i båter
- 90g pekannøtter ristet (190 grader i 7 min)
- 30g bladpersille, grovhakket
- en håndfull granateplekjerner
- 3 siciliana picante/ krydderpølser i biter, stekt
- 50 g pinjekjerner
- fersk timian
DRESSING
- 2 ss rødvinseddik
- 1 ts grov sennep (gjerne med honning)
- 1 ts honning
- 3 ss extra virgin olivenolje, gjerne smaksatt med urter
- saft av 1/3 sitron
- en klype salt & pepper (smak til)
- 1/2 ts hvitløkspulver
Bland rødkål, nøtter, persille og pinjekjerner og bland med dressing - Bland alle ingrediensene til dressingen i et glass med lokk, rist godt til alt er blandet, og hell over salaten. Legg på et fat, strø over granateple og klementinbåter, og topp med stekte pølsebiter og fersk timian.
Bilde og oppskrift: @miss.cookit Aina Thorstensen Øksnevad