En enkel og nydelig vri på sesongens beste tilbehør.
Epler og rødkål får en nydelig smak når det bakes ovnen. Perfekt tilbehør til julematen er det også!
Ingredienser
4 porsjoner
- 1 rødkål
- 4 ts balsamicoeddik
- 4 epler
- 4 ts sitronsaft
- 4 ss finhakket frisk kruspersille
- 4 ss finhakkede valnøttkjerner
- 4 ss smeltet smør
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 200.
Kutt rødkålen i båter. Behold litt av stilken slik at båtene henger sammen. Pensle begge sider med smeltet smør (stekeolje kan også gjerne brukes).
Drypp noen dråper balsamicoeddik på hver båt.
Legg båtene på et stekebrett med bakepapir. Dryss over salt og pepper og sett brettet i ovnen.
Del eplene i store båter. Ha på sitronsaft.
Ta brettet med kålen ut etter 12-15 minutter. Snu båtene. Legg eplene på brettet og la de bake med kålen i de siste 15 minuttene.
Kål- og eplebåtene skal være møre. Kålbåtene kan gjerne ha litt farge.
Legg kål- og eplebåtene på et serveringsfat og dryss finhakket persille og hakkede valnøtter. Serveres varmt eller lunt.