Denne retten bør du prøve!
Jordskokk har en mild og deilig nøttesmak, og sammen med sitron, chili og hvitløk gir den deilig smak til denne enkle pastaretten. Det er ikke nødvendig å skrelle jordskokken, bare vask den godt før den tilberedes.
Server gjerne med en grønn salat ved siden av. Ruccolasalat med litt avokado, agurk, og litt olje og sitron over passer perfekt.
Ingredienser
4 porsjoner
- 500 g jordskokk
- 2 stk. sjalottløk
- 3 båter hvitløk
- 3 ss olivenolje
- 1,5 dl hvitvin
- 3 dl kremfløte eller havrefløte
- 0,25 ts chiliflakes
- finrevet skall av 1 stk. sitron
- 500 g spagetti
- 2 ss ristede og hakkede hasselnøtter
- 50 g revet vellagret ost
Fremgangsmåte
Børst jordskokkene godt under rennende vann og fjern eventuelle skadede deler. Behold skallet på og del dem i 2 cm store biter. Legg dem i vann med litt sitron til de skal stekes. Hell av vannet og tørk bitene med litt kjøkkenpapir.
Varm en stekepanne med olivenolje og fres jordskokkbiter, hakket løk og hvitløk i 5-6 minutter, til de begynner å få farge. Dryss over chiliflak, salt og pepper. Hell på hvitvin og la det koke inn i et par minutter. Hell over fløte og kok opp. Senk varmen litt og la det hele småkoke mens du koker pasta.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet, men spar 1-2 dl til pastasausen. Rør inn litt av pastavannet i sausen, slik at den ikke blir for tykk. Hell sausen over pastaen og vend den forsiktig inn. La det hele bli gjennomvarmt. Dryss over revet sitronskall, hakkede hasselnøtter og revet ost. Server rykende varmt.