Foto: Matprat

En deilig pastasalat med smakfulle rødbeter, chévre og spekeskinke.

Dette er perfekt middag i sommervarmen eller som en rett på tapasbordet.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 200 g pasta
  • 2 stk. kokte rødbete
  • 180 g chevre (hvit geitost)
  • 0,5 pk feltsalat (á 65 g)
  • 150 g spekeskinke
  • 4 ss ristede pinjekjerner
  • 0,25 ts pepper

Urteolje:

  • 4 stilker basilikum eller bladpersille
  • 1 dl olivenolje
  • 0,25 ts salt

Fremgangsmåte

Kok pasta etter anvisning på pakken i en kjele med lettsaltet vann.
Lag urteolje. Kjør sammen urter og olje med en stavmikser.
Hell av pastavannet, og skyll pastaen raskt i kaldt vann. La det renne av og bland pastaen med urteoljen. Anrett på et stort fat.

Kutt opp rødbeter i store biter og legg dem utover fatet med pasta.
Bryt chevre i mindre biter og legg det utover fatet. Legg også på spekeskinke og feltsalat.
Rist pinjekjerner i en tørr panne til de får litt farge. Dryss dem over salaten.

Kilde: Matprat.no