Foto: Frukt.no, Marte Garmann

En pizza uten kjøtt og ost, men med masse smak!

Pizza med grønnsaker er alltid godt. Om du griller grønnsakene i ovnen før de legges på pizzaen, så får du en ekstra god og pikant smak. Her har vi brukt paprika, aubergine, tomater og squash.

Denne pizzaen er uten ost, men det er selvfølgelig veldig godt med ost oppå også. Pizzasausen kan du enten kjøpe, eller lage selv etter denne oppskriften.

Ingredienser

4 porsjoner

PIZZADEIG

  • ½ pk gjær eller 1 ts tørrgjør
  • 2 dl lunkent vann
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 300 g hvetemel

TOPPING

  • 2 dl pizzasaus
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • 1 grønn squash i skiver
  • ½ gul paprika i ringer
  • 4 tomater - små
  • 4 ss hakket frisk timian
  • pepper

Fremgangsmåte

Lag pizzadeigen og sett den til heving.
Vask grønnsakene. Skjær squash og auberginer i skiver og strø på salt. Dette er for at de skal avgi væske. La de renne godt av i et dørslag. Tørk dem. Gi skivene med squash, aubergine og paprika en rask omgang på grillen eller stek raskt i en tørr stekepanne, gjerne grillpanne. Del tomatene i to.

Ha pizzabunnen over på en stekeplate kledd med bakepapir. Smør på pizzasaus og dryss på hvitløk.
Legg grønnsakskivene på og stek pizzaen midt i ovnen på 230 grader i 15-18 minutter til den er ferdigstekt.
Kvern pepper på og dryss litt frisk timian over.

Kilde: Frukt.no