Foto: Henriettes Matblogg

Lyst på noe smakfullt, varmende og spicy?


Prøv denne nydelige kyllingsuppem fra Thailand med smaker fra kokos, sitrongress,
lime, chili og galangal.

Ingredienser

3 porsjoner

  • 1-2 ss olje
  • 2 cm galangal (eller ingefær) finhakket
  • 2 sjalottløk grovhakket
  • 2 røde chili i tynne ringer
  • 250 g små sjampinjong
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 ss fishsauce
  • 2 stilker sitrongress
  • 5 kaffirlimeblader tørket
  • 10 thai basilikumblader tørket
  • 5 dl kokosmelk
  • 2,5 dl lett kokosmelk
  • 10 cherrytomater
  • 6 kylling lårfileter
  • 2 lime
  • Salt og pepper

Topping: 1 vårløk i skiver og en neve grovhakket frisk koriander

Fremgangsmåte

Ha kokosolje i en medium varm gryte og stek galangal, løk og chili i 3-4 minutter.
Kutt sjampinjong i 4 så du får båter og la det steke med i 3-4 minutter.
Ha i kyllingkraft og fishsauce og kok det opp.

Ha i all kokosmelken og mens du varmer det sakte opp til kokepunktet.
Plukk av det ytterste laget på sitrongresset og bank på kjernen med skaftet
pе en kniv så saftene kommer ut og legg de i. Ha ogsе i kaffirlimeblader og
knus basilikumbladene og ha det i.

Skjær kyllingfiletene i munnfullbiter, og skjær
cherrytomatene i 4 før du har begge deler i suppen. La det så vidt putre i ca. 10 minutter.
Sjekk at kyllingen er ferdig. Smak til med salt og pepper.

Rett før servering har du i grovhakket koriander og saften fra 1 lime.
Server med vårløkringer, ekstra koriander og limebåter.
Server gjerne med ris ved siden også.

Kilde: Henriettes matblogg