Lyst på noe sterkt? Tabasco, rød chili og karri setter en skikkelig piff på hverdagen. Krydre svinekotelettene med denne blandingen og du vil få en het opplevelse.
Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
2 stk kotelett av svin
 1⁄2 ts salt
 1⁄2 ts pepper
 1 ss smør til steking
 1 stk banan
 1 stk eple
 1 stk rød chili
 1 ss smør til saus
 1⁄2 stk løk
 1 ts karri
 1 1⁄2 ss hvetemel
 2 dl kjøttbuljong (utblandet)
 2 dråpe tabasco
Slik gjør du
- Brun kotelettene raskt i varm panne og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la dem ettersteke med lokk over 3/4 av pannen i ca. 5 minutter. Ta dem ut.
 - Skjær banan i skiver og eplet i tynne båter. Del chilipepper på langs, ta ut frøene og hakk den fint. Stek alt raskt, 1-2 minutter, og legg det til side.
 - Fres hakket løk og karri i litt smør. Ha i mel og rør godt.
 - Tilsett buljongen, litt av gangen og kok sausen ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper og eventuelt tabasco.
 
Server med f. eks krydderpoteter og kanskje en grønn salat.
Poteter: bruk jevnstore poteter og del i to (skal ikke skrelles). Legg dem på rist og strø på f. eks paprikakrydder og oregano og stek i ovn på 220° C ca. 30 minutter.
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 304 kcal | 
| Protein | 30,8 g | 
| Fett | 8,4 g | 
| Karbohydrater | 26,8 g | 
| Jern | 3,0 mg |