Kjøttkaker har i mange år vært en av grunnstenene i det norske kjøkken. Men i den senere tid er det kommet mange varianter av kjøttkakene. Her er en oppskrift på en sterkere og mer aromatisk variant.
Porsjoner: 4 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
500 g kjøttdeig
 1 1⁄2 ts salt
 1⁄4 ts pepper
 1⁄4 ts malt muskat
 1⁄4 ts malt ingefær
 2 1⁄2 ss potetmel
 2 dl vann eller melk
 Ca. 2 ts peppermiks
 2 ts paprikapulver
Slik gjør du
- Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter pepper, muskat, ingefær og potetmel inn i deigen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Spe med melk eller vann. Spe med litt væske av gangen og arbeid dette godt inn i deigen før du sper igjen.
 - Form farsen du nå har fått, til runde, flate kaker.
 - Bland sammen peppermiks og paprikapulver på en tallerken. Rull kakene i kryddermiksen. Stek kakene på middels varme til de er gjennomstekte.
 
Server med ovnsstekte poteter, surret sopp og løk, brokkoli og peppersaus.
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 265 kcal | 
| Protein | 22,4g | 
| Fett | 16,5 g | 
| Karbohydrater | 6,7 g | 
| Jern | 3,2 mg |