Grønnsaksuppe med svinekjøtt har du kanskje ikke prøvd før? Denne er kjempegod og full av viktige næringsstoffer.
Porsjoner: 2 • Tid: Under 20 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
150 g renskåret svinekjøtt i strimler
 2 ss margarin /olje til steking
 1 stk brokkoli
 2 stk potet
 1 stk løk
 1 stk kjøttbuljongterning
 1 l vann
 2 dl matfløte
 1⁄2 ts salt
 1⁄2 ts pepper
Slik gjør du
- Vask brokkoli og del den i grove biter, også stilken. Skrell poteter og løk, og del i terninger.
 - Kok opp buljongvannet og fløten og tilsett grønnsakene. Kok i ca. 10 minutter til alt er mørt.
 - Legg til side noen små buketter brokkoli. Resten jevner du med stavmikser direkte i kjelen.
 - Fres svinekjøttet raskt i varm panne i 2-4 minutter og dryss på salt og pepper.
 - Legg det ferdigstekte kjøttet i suppen sammen med brokkolibitene.
 
Tips: Har du dårlig tid, kan du bruke en blomkål- og brokkolisuppe og tilsette stekte strimler av svinekjøtt.
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 496 kcal | 
| Protein | 25,0 g | 
| Fett | 35,0 g | 
| Karbohydrater | 21,0 g | 
| Jern | 2,3 mg |