Ungarerne elsker sin lekre, røde gulasj som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Vi har gjort en liten hverdagslig vri på oppskriften og bruker i stedet kyllingkjøttdeig.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
60 g gule linser
 400 g kyllingkjøttdeig
 2 stk løk
 1 stk rød paprika
 1⁄2 stk purre
 1 båt hvitløk
 2 ts paprikapulver
 1⁄2 ts karve
 2 ss olje
 2 ss tomatpuré
 1 l hønsebuljong (utblandet)
 1 ts tørket oregano
 1 ts salt
 1⁄2 ts pepper
Slik gjør du
- Kok linser etter anvisning på pakken.
 - Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i ringer.
 - Fres løken i en kjele. Ha i kyllingkjøttdeig, presset hvitløk, karve og paprikapulver. Stek i et par minutter.
 - Rør i tomatpuré og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen trekke i 5-10 minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder.
 
Server med godt brød.
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 243 kcal | 
| Protein | 29,9 g | 
| Fett | 7,0 g | 
| Karbohydrater | 14,1 g | 
| Jern | 4,4 mg |