Kjøttfarse, noen grønnsaker og buljongterninger er alt som skal til før du har en deilig, rykende varm suppe på tallerkenen. Rask og enkelt.
Porsjoner: 4 • Tid: 20-40 minutter • Vanskelighetsgrad: Forholdsvis enkel
Ingredienser
250 g medisterfarse eller medisterfarse
 1 1⁄2 l kjøttbuljong (utblandet)
 4 stk gulrot i strimler
 1⁄2 stk knollselleri (sellerirot) i strimler
 1 stk purre i ringer
Slik gjør du
- Kok vann, buljong og grønnsaker i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.
 - Ha en bolle med lunket vann og en stor teskje til utforming av bollene.
 - Form kjøttbollene og ha dem i suppen etter hvert. Ta kjelen fra platen, og la bollene trekke i ca. 5 minutter.
 
Server gjerne med grovt brød til.
Næringsinnhold pr. porsjon
| Næringsstoffer | Innhold | 
| Energi | 147 kcal | 
| Protein | 10,0 g | 
| Fett | 7,3 g | 
| Karbohydrater | 10,1 g | 
| Jern | 5,2 mg |